Το απόγευμα ψηφίζεται η αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Ψηφίζεται το απόγευμα η τροπολογία του υπ. Εσωτερικών για αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων ηγετικά στελέχη των οποίων εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα…

Η τροπολογία αναμένεται να περάσει με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά και με ενστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

Απάλειψη της αναφοράς αυτής από την τροπολογία, σύμφωνα με το vima.gr, αξίωσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, εκφράζοντας σε αντίθετη περίπτωση, μέσω του Νότη Μαριά, την πρόθεσή τους να δηλώσουν «παρών» κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Για τον ίδιο λόγο το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών», όπως διευκρίνισε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ηλίας Κασιδιάρης, ανέφερε πως οι διώξεις κατά του κόμματός του προήλθαν κατόπιν «εντολών της Κομισιόν, Αμερικανών και Αμερικανοεβραίων».

agelioforos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *