Αυτοί έκλεψαν, εμείς θα πληρώσουμε…!

ΑΥΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ… Κι όμως, έτσι θα συμβεί… Έτσι συνέβαινε πάντα σ’ αυτόν, τον ξεσκισμένο από τους εισβολείς, τόπο. Και ποιός να το πει και ποιός να το ομολογήσει…; Ποιός εκπρόσωπος και ποιάς από τις 4 σφιχταγκαλιασμένες εξουσίες, θα τολμούσε…; Χμμμ, καλά κάνουν, αφού το περιβόητο παντεσπάνι έχει ακόμα απήχηση κι επιρροή στις λαϊκές μάζες, που δεν τολμούν να αντιδράσουν. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αφού αυτές ή μάλλον αυτή, η γενιά της μεταπολίτευσης δηλαδή, ευθύνεται για τη…
σημερινή κατάντια;

ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’70, όντας ολάκερη -τρομάρα της- εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επαναστατούσε. Τη δεκαετία του ’80, όντας ολάκερη και πάλι -τρομάρα της, οργανωμένη στις κομματικές κλαδικές, βολευόταν. Τη δεκαετία του ’90, όντας ολάκερη ξανά -τρομάρα της-, έριχνε στο κρύσταλλο ουίσκυ, σπάζοντας, μαζί με τα πιάτα, τα εκκολαπτόμενα αυγά του συντηρητισμού της, στα γνωστά – άγνωστα “Χρυσά Παλούκια” του 60ου τάδε χιλιομέτρου της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Στις αρχές της δεκατίας του 2.000, όντας ολάκερη για πολλοστή φορά -τρομάρα της- και εκσυγχρονισμένη πια, εκταμίευε δάνεια, δάνεια κάθε λόγης και διαστροφής. Απ’ τα γνωστά διακοποδάνεια και γκομενοδάνεια του 2002, 2003 και 2004, μέχρι τα περίφημα, προ ολίγων μηνών, γαμοδάνεια.

“ΠΑΡΑΝΟΙΑ, ΔΙΑΝΟΙΑ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ…”, κατά πως παραδέχεται και η Χάρις Αλεξίου στον τελευταίο της δίσκο. “ΔΑΚΡΥΑ, ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΔΑΚΡΥΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ…” συνεχίζει και δεν έχει άδικο, αναφερόμενη σε μια γενιά, που, για να κρύψει την ανασφάλεια και την κατάθλιψή της, δεν διστάζει να εκδώσει, πέραν των παθών της στο Facebook, ακόμα και τα ίδια τα παιδιά της, σε όποιο όνομα κι αν ακούνε αυτά, ακόμα και σ’ αυτό της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

ΑΥΤΟΙ…, Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, μέσω μιας ιδιάζουσας συμφωνίας – συνωμοσίας, μαζί με τους πολιτικούς της εκπροσώπους όλων των τάσεων, χρωμάτων και περιστάσεων, ΕΚΛΕΨΑΝ και τί δεν έκλεψαν στο πέρας των μεταπολιτευτικών ετών. Οι μεν μέσω των τραπεζικών δανείων και οι δε μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Οι δε μέσω των δημοσίων έργων και των Ολυμπιακών Αγώνων και οι μεν μέσω των πάσης φύσεως επιχορηγήσεων. Σε κάθε περίπτωση έκλεψαν τους πάντες και τα πάντα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι και την ίδια τους τη μήτρα, πρωτίστως όμως έκλεψαν κι αυτό είναι το έγκλημά τους, τα όνειρα της δικής μας γενιάς.

ΕΜΕΙΣ…, τώρα, καλούμαστε να πληρώσουμε τις μαλακίες τους.

Υ.Γ.1: Σε όσους βιαστούν να βρουν στο παραπάνω κείμενο κοινή ρίζα με την αλήστου μνήμης ιστορική ατάκα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου “Μαζί τα φάγαμε”, γνέφω τα εξής: Σαφώς και δεν αναφέρομαι στα εκατομμύρια των εργατών και μεροκαματιάρηδων “φτωχοδιάβολων” της διπλανής μας πόρτας, αλλά στα χιλιάδες κομματόσκυλα της καθημερινής μας κατάντιας και αδυσώπητης μιζέριας.

Υ.Γ.2: Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στο “e-Rock.gr” 2/05/2010

Αντώνης Κουμιώτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΨΑΡΑΔΕΣ, ΜΟΥΤΣΟΥΣ, Π….. ΚΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΥΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ.
    ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ .ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 2- 3 ΦΑΤΡΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ.
    ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ.ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ.ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ 480 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ.
    ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ..ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΠΡΩΤΟ ΣΟΚ Ο ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΗΝΕΙ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΟΤΙ ΑΝ Π.Χ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ (ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ) ΤΟ 40% ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ( ΔΗΛ.40000 ΕΥΡΩ)ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ.
    .ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.
    ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΝΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΤΑΚΤΟΠΟΙΣΗ ΤΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
    ΑΜ ΔΕ.
    ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΩΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΒΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΤΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.
    Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ 40 % ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΑ ΤΡΕΛΛΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΑΥΤΩΝ .ΣΤΙΓΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΣΕ ΚΕΝΤΙΚΕΣ ΠΛΑΤΙΕΣ.
    ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΑΚΕΛΛΛΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΩΝ ΚΑΙ Δ.Ο.Υ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΝ ΠΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.
    ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΥΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Προς 7:35
    Η "αποχή" φίλε δέν υπολογίζεται στην καταμέτρηση των ψήφων – πότε θα το πάρετε χαμπάρι ???
    Τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα είναι ΕΠΙ ΤΩΝ ΨΗΦΗΣΑΝΤΩΝ. Συνεπώς όσοι κάνατε αποχή ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (εαν όχι ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ) για την εκλογή ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!
    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ανίκανος (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
    Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του – κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του),
    Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του … εν κινήσει)
    Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
    Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν …),
    Άθεος, Εθνομηδενιστής.
    Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.
    Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)
    Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ? Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
    Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?
    Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει – με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές: ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *