ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΙΤΒΕ

Ευχόμαστε στα μέλη μας, στους εργαζόμενους στην ενημέρωση στους εργαζόμενους γενικότερα και στους άνεργους ένα αγωνιστικό και γεμάτο κατακτήσεις 2011 με στόχο δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους.
Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα εργασιακά κάνει την ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζομένων στα Σωματεία τους….
επιτακτική.

Γι αυτό καλούμε όλους τους τεχνικούς που εργάζονται, με εξαρτημένη σχέση εργασίας, στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου της Βόρειας Ελλάδας και δεν είναι ακόμα μέλη μας να εγγραφούν το συντομότερο στα μητρώα της ΕΤΙΤΒΕ

Καλούμε επίσης να κάνουν το ίδιο και όσους εργάζονται με ευθύνη του εργοδότη τους παράνομα με «μαύρα», ανασφάλιστοι ή με «μπλοκάκι», και να αγωνιστούν μαζί μας, ώστε να εφαρμοστεί και γι αυτούς η ΣΣΕ.

Ο νέος νόμος για τα εργασιακά, μετατρέπει τον ΟΜΕΔ σε εργοδοτικό όργανο για την επιβολή των επιχειρησιακών ΣΣΕ που θα κάνουν τον εργαζόμενο έρμαιο στα χέρια των εργοδοτών ιδίως αυτόν που δεν είναι οργανωμένος σε συνδικαλιστική οργάνωση και ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ίδρυση διασπαστικών εργοδοτικών Σωματείων.

Καλούμε, τα υπάρχοντα επιχειρησιακά Σωματεία να αρνηθούν να βάλουν υπογραφή που θα καταργούν κλαδικές ΣΣΕ.

τους τεχνικούς να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε ίδρυση επιχειρησιακών συνδικαλιστικών οργανώσεων που θα έχουν στόχο τα ανωτέρω και να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που πιθανόν να τους προταθούν στο επόμενο διάστημα.

Να απαιτήσουν την καταβολή στο ακέραιο των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας γιατί είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι δήθεν έχουν καταργηθεί και για κάθε πρόβλημα να καταφεύγουν στην Ένωσή μας.

Προειδοποιούμε του ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και των εταιρειών Ο/Ε, ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά παρανομία, ότι θα ζητάμε αμέσως εισαγγελική παρέμβαση και συνδρομή του ΣΕΠΕ σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων ή άλλης παράβασης.

Απαιτούμε τέλος από την κυβέρνηση, την άμεση αφαίρεση του δικαιώματος να κατέχουν η να αποκτήσουν άδεια τηλεοπτικού σταθμού όσοι καναλάρχες καταδικάζονται για παράβαση της εργατικής ή της τηλεοπτικής νομοθεσίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΕΝΑ 2011 ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΗΘΕΙΑ=ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ+ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

  ΕΝΑ 2011 ΧΩΡΙΣ ΨΕΜΑΤΑ
  ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ
  ΤΟΥ ΑΝΑΝΔΡΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ….

  ΕΝΑ 2011 ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ
  ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΜΕΡΙΚΗΣ Η ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ….

  ΕΝΑ 2011 ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  ΑΜΗΝ+

  Reply
 2. Ανώνυμος

  καλά ρε ζώα της ΕΤΙΤΒΕ,, στέλνετε σε αυτό το μπλογκ της πούτσας, ανακοινώσεις;
  είστε τελείως μαλάκες;
  σε αυτόν τον ηλίθιο, κρετίνο;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *