Πάλι ζητά η Τρόικα, σκληρές διαπραγματεύσεις για την έκτη δόση


Η έκτη δόση θα είναι μια δόση για γερά στομάχια από ότι φαίνεται από τα όσα αποκαλύπτονται και διαρρέουν τις τελευταίες μέρες . Η πληροφόρηση μάλιστα ότι θα υπάρξει δυσκολία για την έκτη δόση έχει καλλιεργηθεί τόσο έντονα που από ότι φαίνεται θα καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπεινα παρθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ θα συνεχιστούν σήμερα και θα…..
εστιάσουν στα μέτρα προσαρμογής της περιόδου 2013-2014.

Για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος τον επόμενο χρόνο στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, η τρόικα ζητά:

Να επεκταθεί

στο στενό δημόσιο τομέα το ενιαίο μισθολογίο και στα Σώματα Ασφαλείας και να εφαρμοσθεί το μισθολογίο και στις ΔΕΚΟ όπως είχε συμφωνηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Ειδικά για τις δημόσιες επιχειρήσεις, οι ελεγκτές ζητούν άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις για την κατάργηση επιδομάτων και υπερωριών υπαλλήλων δημοσίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί σε ΣΣΕ.

Να επεκταθεί η

εφεδρεία σε πάνω από 30.000 ακόμη και στις 50.000 υπαλλήλους και να απολυθούν υπάλληλοι ή υπηρεσίες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, ώστε να υπάρξει άμεση ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών. .

Να επανεξετασθεί

το σύστημα δαπανών στο σύστημα υγείας, ώστε να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ. ευρώ έως το 2014, κάτι που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο του Μαρτίου και δεν υλοποιήθηκε.

Να καταργηθούν

οι φοροαπαλλαγές από το 2012, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Να απελευθερωθούν

οι επιχειρησιακές συμβάσεις και να καταργηθούν οι κατώτεροι μισθοί που ορίζουν οι ΣΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης θα βρεθεί μεταξύ άλλων η συνολική καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 27,3 δισ. ευρώ μέσα σε 36 μήνες.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ επιδιώκουν στο κείμενο του προϋπολογισμού 2012 να συμπεριληφθούν «μόνιμα και δεσμευτικά» μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για το 2013-2014, τα οποία θα διασφαλίσουν πως στα τέλη του 2014 το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι χαμηλότερα του 2,6% του ΑΕΠ.

Οι υπολογισμοί της τρόικας προβλέπουν μέτρα και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ το 2012, σε πλεόνασμα 8,5 δισ. ευρώ ή 3,6% του ΑΕΠ το 2013 και σε πλεόνασμα 15,6 δισ. ευρώ ή 6,4% του ΑΕΠ το 2013.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *