ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Δεν θα ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και μακροημέρευση στη κυβέρνηση, γιατί μάλλον θα με κυνηγάνε όλοι σχεδόν οι έλληνες να με λιντσάρουν. Διότι στα δυο χρόνια που πέρασαν όλα άλλαξαν προς το χειρότερο. Εκεί που περίμενε ο ελληνικός λαός να εφαρμοσθούν αυτά που του είχε υποσχεθεί και επαγγέλονταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου, που εν τω μεταξύ έγινε Γιώργος και που από τα βάσανα άσπρισαν εντελώς τα μαλλιά του όπως είπε και ο γιός του, ξαφνικά όλα ξεχάσθηκαν.

Που είναι οι μειώσεις ΦΠΑ, που είναι η ενίσχυση των εχόντων μικρό εισόδημα, που είναι το κράτος του δικαίου και πρόνοιας και όλα τα άλλα τα πολύ ωραία που έλεγε στις ομιλίες του, στα debates και…..
στις περιοδείες του ανά την επικράτεια; Όλα τα πήρε η κάλπη που τον ανέδειξε πρωθυπουργό και μετά εξαφανίσθηκε στο ναυάγιο του «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ» περί το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, μαζί με εκείνο το πιστόλι που ήταν στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου…

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Είχε ο ελληνικός λαός και μια δεύτερη ευκαιρία ένα χρόνο μετά. Είχε την ευκαιρία της στυγνής τιμωρίας τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να νοιώσουν τι θα πει αγανάκτηση των ελλήνων στη πράξη. Αλλά και πάλι με τεχνάσματα, απειλές και διλλήματα, πάλι ο λαός εξαπατήθηκε. Τα πήρε όλα πάνω του ο πρωθυπουργός και πάλι μας την έφερε κατά το κοινώς λεγόμενο. Δυστυχώς. Και από εκεί που ήμασταν ένας περήφανος λαός, με την ιστορία του, τις παραδόσεις του, το φιλότιμό μας, την εργατικότητά μας, την πονηριά μας και άλλα παρόμοια προσόντα για τα οποία μας ζήλευαν οι ευρωπαίοι, γίναμε ο περίγελος της διεθνούς κοινότητας. Ξαφνικά γίναμε διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, φοροφυγάδες και φοροκλέπτες, αντιπαραγωγικοί κοκ . Και αυτά τα είπαν πρώτα οι κυβερνητικοί ταγοί μας και μετά τα πήραν οι ξένοι και τα αναπαρήγαγαν στις φυλλάδες τους και στις δηλώσεις τους. Άλλο που δεν ήθελαν και ιδιαίτερα οι γερμανοί που δεν μας συγχωρούν για την σθεναρή αντίσταση των προγόνων μας πριν και κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Γιατί δεν ήμασταν “πουρκουάδες” σαν τους άλλους ευρωπαίους που άνοιγαν διάπλατα τα σύνορά τους για να περάσουν τα καμιόνια του Χίτλερ.
Γιατί ο Τσόρτσιλ είπε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες και αυτό μεν γράφτηκε στην ιστορία αλλά δεν συγχωρείται, τιμωρείται.
Και ήλθε ή ώρα της τιμωρίας μας, όπως ήλθε τη δεκαετία του 90 και η ώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας που την διέλυσαν κυριολεκτικά, αλλά με άλλα τρόπο, με χιλιάδες ανθρώπινα νεκρά κορμιά και αμέτρητους τραυματίες, σωματικά και ψυχολογικά. Και όπως και εκεί, έτσι και εδώ είχαν εντόπιους συνεργούς, που είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, οδήγησαν το καράβι που λέγεται ΕΛΛΑΣ σε λάθος ρότα και όχι τροχιά που είπε ο πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ ! Υπέγραψαν ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που ανάθεμα αν γνώριζαν τι έγραφε και που το ψήφισαν με τους τότε πρόθυμους συνεργάτες του ΛΑΟΣ, δήθεν για να μας σώσουν και υπερηφανεύονταν και υπερηφανεύονται μερικοί ακόμη και τώρα για το κατόρθωμά τους αυτό και έλεγαν τότε ότι αυτό ήταν, η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΩΘΗ, αλλά ήλθε η νέα ΚΑΤΟΧΗ! Και μετά ήλθαν άλλα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και περικοπές μισθών και έκτακτες εισφορές και περικοπές επιδομάτων επικουρικών κα μη, και μείωση αφορολογήτου (δις), και αύξηση ΦΠΑ (δις) και ψαλίδισμα δώρου εορτών και αδείας και για μερικούς πλήρης κατάργηση, και αυξήσεις εμμέσων φόρων στα ποτά και στα τσιγάρα (όχι στα ξενύχτια ευτυχώς, γιατί πολλοί έλληνες ξενυχτάνε πια από την αγωνία για το πώς θα βγάλουν το μήνα), ειδικά τέλη, έκτακτα τέλη, που έγιναν εν τω μεταξύ τακτικά, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, αυξήσεις σε καύσιμα και τιμολόγια ΔΕΚΟ (έρχονται και άλλες), αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εισφορές αλληλεγγύης (δις), απολύσεις υπαλλήλων και επιβολή φόρων γενικά σε ότι κινείται ή είναι σταθερό και ότι άλλο σκαρφίσθηκε αυτό το φοβερό οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αρχικά με τον Παπακωνσταντίνου και αργότερα με τον αλληλοδιαδόχως αυτοδιαψευδόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και έχουμε και την ΤΡΟΙΚΑ !!! Με κάτι τύπους, υπαλληλίσκους της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τα τσαντάκια στον ώμο, που περιέρχονται από υπουργείο σε υπουργείο και σε κάθε άλλο δημόσιο χώρο και τα γραφεία των κομμάτων και ελέγχουν εκλεγμένους υποτίθεται υπουργούς και έφτασαν και σε σημείο να πάνε ακόμη και στη δικαιοσύνη για να δώσουν οδηγίες για το πώς θα απονέμεται και κάτι άλλα φαιδρά, που εκείνο που έλεγαν παλιά για την JUSMAC και την επιρροή της στα ελληνικά πράγματα, μπροστά σ΄ αυτούς τους τύπους φαντάζουν σαν χλιαρό αστείο !
Όχι στις εκκλησίες ακόμη δεν πήγαν για να μετρήσουν το μήκος των κεριών που ανάβουμε στα μανουάλια, αλλά είπαν πως το μισό του μισθού των κληρικών να το πληρώνει η εκκλησία και το άλλο μισό το κράτος !!! Κατά τα άλλα έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, που όλο λέει να βάλουμε πλάτη, κυβέρνηση με 43 ή 44 μέλη στο υπουργικό συμβούλιο και αμέτρητους συμβούλους ντόπιους και ξένους, μια χλιαρή αξιωματική αντιπολίτευση που μάλλον τρέμει στην ιδέα να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, τα μικρά λεγόμενα κόμματα να κάνουν αντιπολιτευτικές δηλώσεις πολλάκις και αλληλοσυγκρουόμενες, μήπως και αυξήσουν την δύναμή τους εις βάρος των μεγάλων, καθώς και την δημιουργία πολλών νέων κομμάτων που επαγγέλλονται και αυτά να μας σώσουν, διότι μάλλον αγνοούν το «εν τη ενώσει η ισχύς»!!!

Όλα αυτά τα ωραία συνέβησαν τα περασμένα δυο πασοκοκυβερνητικά χρόνια (που φαίνονται για 20) και ειδικά από τότε που ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μας και μάλιστα Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (!) εισήλθε στο μέγαρο ΜΑΞΙΜΟΥ με εκείνο το μονολεκτικό σύνθημα «ΠΑΜΕ» .

Και μας πήγε και μας σήκωσε η ΤΡΟΙΚΑ και το ΔΝΤ και ακόμη δεν ξέρουμε που θα σταματήσει ο κατήφορος.

Ήταν δυο χρόνια κακά, χειρότερα από οποιαδήποτε άλλα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και ας ευχηθούμε να σταματήσουν εδώ, αλλά από την ανικανότητα που διακρίνει τους κυβερνώντες, την πολιτική τους ατολμία για λήψη αποφάσεων, τα λέμε ξελέμε, μάλλον θα ζήσουμε χειρότερες μέρες.
ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ; Μπορείτε να μας το πείτε ξεκάθαρα; Αλλά είναι δυνατόν και να θέλετε να μας πείτε την αλήθεια να σας πιστέψουμε;
ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΑ, χάσατε κάθε έννοια αξιοπιστίας και πολύ ενωρίς μάλιστα σε σχέση με όλους τους μέχρι τώρα προκατόχους σας.

Τελειώνοντας και απευθυνόμενος προς τους κυβερνώντες και όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, θα επαναλάβω τη προειδοποίηση-τρόμο για την Ελλάδα από την πρόεδρο της παθούσης από το ΔΝΤ Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση σας για τη χώρα μας:

«Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν κοινωνική αναταραχή, όπως αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *