Ευθύνες και κατά των ιδιοκτητών ΜΜΕ


Οξεία επίθεση κατά ιδιοκτητών ΜΜΕ, που μαζί με το πολιτικό σύστημα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τα τελευταία 30 χρόνια «ζύμωσαν την ελληνική κοινωνία σε μια ακραία επιδοματική λογική», εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ομιλία της στο προσυνέδριο της ΝΔ.
«Μεγάλο μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης γαντζώθηκε γύρω…

… από την κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με βραχυχρόνιου χαρακτήρα «επιδοτούμενες» επενδύσεις και αναθέσεις δημοσίων έργων. Και όταν αυτή η επιχειρηματική τάξη γιγαντώθηκε, αντί να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης, προτίμησε να επενδύσει στην αγορά εφημερίδων και καναλιών για να αυξήσει τον παρεμβατικό της ρόλο, να διεκδικήσει ακόμα μεγαλύτερες αναθέσεις και να κλείσει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του ανταγωνισμού», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, που τόνισε την ανάγκη να στηρίξει η ΝΔ πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς να φοβηθεί το πολιτικό κόστος και χωρίς να υποκύψει στον λαϊκισμό. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «για να πείσει το κόμμα, πρέπει να προχωρήσει σε διατύπωση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη μεταμόρφωση της δομής της κοινωνίας και οικονομίας».

Η τ. υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς πρέπει πρώτα να απαντήσουμε αν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκια της τάξης του 7% και του 8%. Ένας τέτοιος μηχανισμός στήριξης, πάντως, από μόνος του δεν μας σώζει, όπως είπε, και αν χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να γίνει για ένα ορισμένο διάστημα. «Την Ελλάδα θα τη σώσουμε εμείς με τις προσπάθειές μας και τις δυνάμεις μας», σημείωσε και χαρακτήρισε την κρίση ως την «τελευταία ευκαιρία του πολιτικού συστήματος για επαναφορά της χώρας στην αναπτυξιακή τροχιά».

Η κ. Μπακογιάννη κατέθεσε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος «που θα καλύψει τις ανεπάρκειες», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την οικονομία, ενώ τάχθηκε υπέρ της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της ιδιωτικοποίησης «ζημιογόνων» ΔΕΚΟ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *