«Καταστροφική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές»

Αντιδρούν στο μέτρο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

«Καταστροφικά αποτελέσματα θα έχει για τους εργαζομένους, αλλά και για τις μικρομεσαίες…
επιχειρήσεις, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ιδιαίτερα στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, όπου τα λουκέτα, οι απολύσεις και η ανεργία έχουν χτυπήσει κόκκινο. Αυτό επισήμανε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Κώστα Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει με τις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση που προβλέπει ο Ν. 4177/13 για το πόσες Κυριακές τον χρόνο θα μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων.

Η ομοσπονδία ζήτησε από τον αντιπεριφερειάρχη να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να εκδώσει ψήφισμα, το οποίο θα καταγγέλλει συνολικά τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής- αργίας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/13, τόσο σε ό,τι αφορά τις επτά Κυριακές που προβλέπονται εκ του νόμου, όσο και για τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, των οποίων η αρμοδιότητα απόφασης εκχωρείται στους αντιπεριφερειάρχες.

Ζήτησε ακόμη, η απόφαση που θα εκδοθεί από τον ίδιο και θα αφορά τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, να απαγορεύει ρητά και με σαφήνεια τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων κατά τις Κυριακές, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους (εμπορικά κέντρα, mall, εμπορικές ζώνες κλπ).

Ο αντιπεριφερειάρχης, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με όλους τους φορείς, θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι φορείς των εργοδοτών (ΓΣΕΒΕΕ- ΕΣΕΕ).

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *