Εισαγγελέας ζητεί αυτόφωρο για την κατάληψη μετά από βανδαλισμούς

Να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία για την κατάληψη της Νομικής Σχολής, ζήτησε από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς…
που σημειώθηκαν το πρωί στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην οδό Σόλωνος, καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Η επίσημη διασύνδεση αυτών των γεγονότων από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οδήγησε τον εισαγγελέα να ζητήσει άμεσα τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών, ενώ ασκήθηκε ποιινική δίωξης κατ’ αγνώστων για:
1) Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα).
2) Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή.
3) Εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.
4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας.
5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).
Για το κακούργημα η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση, ενώ σε ό,τι αφορά τα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών. Όπως αναφέρει η Εισαγγελία, “κατόπιν τούτων οι αστυνομικές αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα”.

skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *