«Εμείς φταίμε για την κατάστασή μας»

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη με τον καθηγητή Βασίλειο Μαρκεζίνη

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης συζήτησε για τις πολλές όψεις της ελληνικής κρίσης, στην εκπομπή «Η Ελλάδα των κρίσεων», με τον Παύλο Τσίμα.

Ο έλληνας νομικός και πανεπιστημιακός υποστήριξε ότι για τη…..
σημερινή οικονομική κατάσταση, η Ελλάδα φέρει το μεγαλύτερη μερίδιο ευθύνης και οι ξένοι. Όπως δήλωσε, δεν έχουμε διαπραγματευτική ικανότητα λόγω των κακών χειρισμών που έχουμε κάνει και επιπλέον οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται πλέον. Για τον Βασίλειο Μαρκεζίνη, χειρότερο από όλα είναι πως όχι μόνο χρωστάμε αλλά ότι θα χρειαστεί να εκποιήσουμε ελληνική περιουσία.

Σε ό,τι αφορά στις περίφημες δηλώσεις του Θ. Παγκάλου, ότι δηλαδή «μαζί τα φάγαμε», ο καθηγητής διαφωνεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης γιατί κατά την άποψή του υπεραπλουστεύει μία πολύ σοβαρή και περίπλοκη κατάσταση.

Τέλος, αναφορικά με τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, ο Βασίλειος Μαρκεζης εκτιμά ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση των καλών σχέσεων ωστόσο εξέφρασε και τις ενστάσεις του. Υποστήριξε ότι μονάχα εμείς δεχόμαστε να διαπραγματευτούμε αλλά ποτέ δεν εγείρουμε θέματα που αφορούν στα δικά μας δικαιώματα, έχοντας έτσι οδηγήσει από μόνοι μας τη θέση μας σε εξασθένηση.

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι Έλληνας νομικός και πανεπιστημιακός. Είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν. Διετέλεσε τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου ίδρυσε και διεύθυνε από το 2001 έως το 2007 το Ινστιτούτο Παγκοσμίου Δικαίου, όπως επίσης και του Πανεπιστήμιου του Λάïντεν (Ολλανδίας) και του Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ίδρυσε και διηύθυνε από το 1995 ως το 2001 το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού και Συγκριτικού Δικαίου. Επιπλέον, έχει διδάξει σε είκοσι πέντε Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, έχει συγγράψει τριάντα τρία βιβλία και πάνω από εκατόν τριάντα νομικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει τιμηθεί με υψηλότατες διακρίσεις, όπως είναι ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από την ελληνική πολιτεία (2000), ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής από την Ιταλία (2002), Tαξιάρχης της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, 2004, ο Μεγαλόσταυρος του Εθνικού Τάγματος της Aξίας από την Γαλλία (2006), καθώς και ο Aνώτερος Ταξιάρχης μετά Ταινίας και Αστέρος από την Γερμανία (2005). Το 2005 έλαβε τον τίτλο του Ιππότη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τις εξαίρετες υπηρεσίες που έχει προσφέρει στις διεθνείς νομικές σχέσεις.

http://www.newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *