Βάσω Παπανδρέου : Αναδιάρθρωση τώρα

Αναδιάρθρωση τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, επισημαίνει η Βάσω Παπανδρέου σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ. Προτείνει μάλιστα, σε συνεννόηση με τους βασικούς δανειστές της χώρας να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:
«Σε ό,τι αφορά το χρέος, πρέπει να…..
σας πω ότι έχω μιλήσει αρμοδίως

αλλά όχι δημοσίως, για το θέμα, εδώ και πολλούς μήνες. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Μάιο. Η σκέψη μου είναι η εξής: Χρειαζόμαστε μία οριστική λύση για το θέμα του χρέους. Δεν χρειαζόμαστε «ανάσες», όπως έγινε την 11η Μαρτίου. Δεν μπαίνει έτσι το θέμα σε τροχιά οριστικής λύσης. Και μας το δείχνουν με κάθε τρόπο οι αγορές. Τι λέω, λοιπόν; Πρώτον, δεν συζητούμε για μονομερή αναδιάρθρωση. Αυτό θα σήμαινε στάση πληρωμών και θα ήταν ανεπίτρεπτο για τη χώρα, αφού θα πλούτιζαν όλοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στη χρεωκοπία μας, με τα λεγόμενα CDS, ενώ η Ελλάδα θα γυρνούσε δεκαετίες πίσω.
Δεύτερον: Μιλώ για μία συνεννόηση με τους βασικούς δανειστές μας – για το σύνολο του χρέους μας, εννοείται. Μία τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει κατά περίπτωση, είτε σε μία μεγάλη επιμήκυνση της αποπληρωμής του, είτε στο λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων μας. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.
Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι από το 2013, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, η αναδιάρθρωση θα είναι – περίπου – προαπαιτούμενο. Λέω λοιπόν: Γιατί τότε και όχι από τώρα; Όσο χάνουμε χρόνο οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».

http://politicanea.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΩΠΑ??? ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ?????????ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ????????.

    .ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

    .ΤΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ …ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΕ ΤΩΝ [ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ]ΝΑ ΓΙΝΗ .

    ΚΑΙ ΕΝΟΩ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ Κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *