Ο τρίτος πόλος ασπίδα προστασίας από τα άκρα

Όσο η χώρα σέρνεται σε μία μακρά προεκλογική περίοδο, διαφαίνεται όλο και περισσότερο η ανάγκη για τη δημιουργία εκείνου του κοινωνικού και πολιτικού κλίματος που θα αντισταθεί στην
πόλωση και την όξυνση.

Το περιβάλλον αυτό δημιουργείται νομοτελειακά από τη στιγμή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν παλαιοκομματικές τακτικές συσπείρωσης των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους, στη βάση των ακραίων επιχειρημάτων και διλημμάτων κοινωνικής τρομοκρατίας.

Ως συνέπεια παρατηρούμε κοινωνική αναστάτωση και κυρίως επιχειρηματική δυσπραγία, αφού οι παροχολογίες από τη μία και την άλλη πλευρά δημιουργούν περαιτέρω οικονομική αστάθεια, καθώς δεν γίνονται στη λογική συγκεκριμένου σχεδίου.

Η ανάγκη για τη συσπείρωση του δημοκρατικού κέντρου και εκείνων των δυνάμεων του παραγωγικού ιστού της Ελληνικής κοινωνίας, είναι η ασπίδα προστασίας για να ξεπεράσει η Ελλάδα τον κάβο του λαϊκισμού.

Οι δυνάμεις του κέντρου πρέπει άμεσα να ξανα(ενωθούν) και να απαντήσουν στο ευρύ λαϊκό αίτημα για συναίνεση και αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στις αρνητικές ξένες και εγχώριες πιέσεις.

Όσο πλησιάζουμε στην περίοδο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρο πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να συνθλίψουν πολιτικά τον μικρομεσαίο χώρο εξωθώντας τον λαό στα άκρα.

Η φωνή της δημοκρατικής παράταξης πρέπει να είναι μία και δυνατή. Παραφωνίες δεν χωρούν. Η μεσαία αστική και αγροτική τάξη πρέπει να αντισταθεί και να δώσει το μήνυμα ελπίδας και για την υπόλοιπη κοινωνία.

Εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις ..που αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο του κέντρου,  ΑΝ δεν δουλέψουν άμεσα για αυτό το σκοπό, θα έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για δεξιές και αριστερές ακρότητες.

Γρηγόρης Σταματιάδης
www.tokentro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *