ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ…

Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά. Ο Νίκος Μανώλης, ως δήμαρχος Μαρμαρίου είχε γεμίσει όλα τα βουνά με ανεμογεννήτριες. Τώρα που ανέλαβε τα ινία του νέου Καλλικρατικού δήμου Καρύστου ετοιμάζει να τις τοποθετήσει σε όλα τα βουνά που είναι στα όρια του. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας θα τα….
δείτε και θα φρίξετε. Όλα τα κονέ με τον επιχειρηματία τα κάνει ο ξάδερφος του που είναι και αντιδήμαρχος γνωστός στους κόλπους των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούντε στις ανεμογεννήτριες με το όνομα Νευρικός… Ετοιμάζουμε το ρεπορταζ και σε λίγο θα το βγάλουμε… Μιλάμε για πολλά γιαούρτια οι τύποι…

www.dimotikosafari.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

16 Comments

  1. Ανώνυμος

    Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
    Με ιδιαίτερη έκπληξη, αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε ένα «ανώνυμο» δημοσίευμα, όπως ακριβώς και οι προεκλογικές «ανώνυμες» επιστολές, που συκοφαντεί χυδαία το Δήμαρχο Καρύστου και τον πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Μανώλη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να ειπωθούν τα παρακάτω:
    1) Όταν κάποιος έχει να πει κάτι να το πει επώνυμα, έτσι ώστε να μπορεί να φέρει το βάρος αυτών που δηλώνει και να λογοδοτεί.
    2) Κανένας Δήμος στη χώρα δεν δίνει άδειες για εγκατάσταση αιολικών πάρκων. Αρμόδια αρχή ήταν και παραμένει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Οπότε ας αφήσουν τις πιστολιές στον αέρα οι γνωστοί – άγνωστοι συκοφάντες.
    3) Ο Δήμαρχος Καρύστου, από το 1998 που ήταν Δήμαρχος Μαρμαρίου, ήταν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θέτοντας, βέβαια, τις εξής προϋποθέσεις:
    α) Οι εταιρείες αιολικής ενέργειας να σέβονται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να προβαίνουν σε ενοικίαση της γης προτού πραγματοποιήσουν τις επενδύσεις.
    β) Είχαμε κάνει, και συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε, λόγο για χωροταξικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η τοποθέτηση να μην γίνεται αυθαίρετα.
    γ) Διεκδικούμε η γραμμή μεταφοράς να είναι αν όχι σε όλο το μήκος, στο μεγαλύτερο μέρος της, υπόγεια.
    δ) Οι εταιρείες ΑΠΕ να χρησιμοποιούν ανθρώπινο δυναμικό από την περιοχή. Επίσης, να δίνουν ανταποδοτικά οφέλη από τα κέρδη τους ώστε να χρηματοδοτούν έργα στην περιοχή.

    Κλείνοντας θέλουμε να θέσουμε ένα δίλημμα στους αναγνώστες. Δεδομένου ότι:α) μέχρι το 2020 το 20% της ενέργειας πρέπει να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, β) την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας μας, γ) το γεγονός ότι στο Αλιβέρι και στην Πτολεμαϊδα που παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κρούσματα καρκίνου στην Ευρώπη, δ) το γεγονός ότι η πυρηνική ενέργεια είναι απορριπτέα ως λύση, και άλλους αρνητικούς παράγοντες που έχει η σημερινή διαδικασία παραγωγής ενέργειας θέτουμε το ερώτημα: Ποιος τρόπος είναι ο φιλικότερος προς το περιβάλλον και ο καλύτερος για τη δημόσια υγεία προκειμένου να παράγεται το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας;
    Τέλος, όποιος έχει να πει κάτι να το δηλώσει επώνυμα. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαροι στις επιλογές τους. Χωρίς στεγανά και χωρίς μισές κουβέντες. Έτσι, και στην περίπτωση των ανανεώσιμων πηγών δηλώνουμε θετικοί, όπου μας πέφτει λόγος, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανώνυμες συκοφαντίες. Όλοι λίγο έως πολύ καταλαβαίνουμε από πού προέρχονται. Το ζήτημα είναι το εξής: Ποιος υποκινεί αυτές τις άθλιες μαριονέτες να αναφέρουν πράγματα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Βρε τι άλλο θα ακούσουμε από τους ''οψημους'' Καρυστινους. Κάνεις Καρυστινός δεν είναι αντίθετος με αυτήν την εναλλακτική μορφής ενέργειά που έχει υιοθετηθεί σε όλον τον κόσμο

    Άλλο είναι αυτό και άλλο η Άναρχη τοποθετήσει τους όπου φυσά αέρας στην νότια Εύβοια.

    Άλλο είναι η καταπάτησή περιουσιών με το έτσι θελω στο βωμό της πράσινης ενέργειας

    Αντιλαμβάνεται κανείς τι παει να πει 'εγκατεστημένη ισχύ πάνω από τα 500MW.''

    Όποιος το αντιλαμβάνεται θα καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί στην Κάρυστο στο Μαρμαρι στο Καβοντορο οσονούπω

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το θέμα είναι να γίνουν οργανωμένα με σωστά ανταποδοτικά και σε συγκεκριμένο χώρο χωρίς να καταπατηθούν με στημένους νόμους οι περιουσίες του κόσμου η άλλη μορφή ανάτυξης. Αν υπάρχουν στοιχεία πρέπει να παρουσιαστούν.Δεν κατηγορούμε χωρίς στοιχεία κανέναν. Περιμένουμε με αγωνία.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Katarxas otan den exete stoixeia min bgenetai na sikofaditai. An exete pali na eiste magkes kai na vgainete eponima na ta dilonete kai oxi etsi gia na dimioyrgeitai ediposeis. Epiteloys se ayti ti xora na mathoyme na milame sosta,xoris na katigoroyme anthropoys xoris logoys kai xoris vasimew apodeixeis. Oso anafora tis anemogenistries den enoxloyn kanenan, kai paragoyn kai mia morfi katharis energeias. Episis aytos den itan o Dimarxos poy eipe na ginoyn ipogeia ta kalodia tis Deh kai oxi ipergeia. Ayto moy ipodhlonei tharos kai thelisi apo pleyra toy na ginei to kalo. Kai gia na min viasteis na me vgaleis kai mena gio toy dhmaro soy leo ek ton proteron oti eimai gynaika kai to onoma moy einai dimitra dervi. eyxaristo.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ego aniko ston dimo karistias kai an thelete na mathete imaste apo tous pio ftoxous stin ellada pragmatika den paragoume tpt ….. afiste loipon ton anthropo na kanei tin doulia t mpas kai kataferoume tpt….edo olos o kosmos leei nai stis enlaktikes piges energias kai emas mas endiaferei an tha fenete to vouno asxima ston aglo p erxete to kalokairi!!!!!!eleos….

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΡΕ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΠΙΟ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΖΕΥΩ!

    Reply
  7. vomoloxius

    Εδώ άλλοι έχουν φάει ένα σκασμό επίχορηγήσεις,επιδοτούμενα προγράμματα καί δέν έκαναν τίποτα!!Εγώ προσωπικά δέν διάβασα κάτι επιλήψιμο,εκτός από ανόητους καί αβάσιμους χαρακτηρισμούς!!!

    Μέθ'αγανακτήσεως
    ο Γενικός διεύθυντής τής εταιρείας ΝΕΥΡΙΚΟΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    αν δεν κανει λαμογιες για να δωσει το εργο σε δικους του και να βγαλει μιζα, καλα κανει και βαζει ανεμογενητριες. ελεος με αυτο το πραγμα, που ειναι το κακο??? φθηνη ενεργεια ειναι, κερδος θα εχουμε. και μην ακουσω για τα πουλακια που τρομαζουν, εδω καιγομαστε.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Είμαι κάτοικος Ελευσίνας. Επειδή κάποιες περιπτώσεις σαν και εσάς, εκφράζουν τέτοιες ανυσυχίες και επειδή σαν χώρα έχουμε έλλειμα στην παραγωγή ενέργειας κάποιοι ετοιμάζονται να φτιάξουν στην χαλυβουργική (θριάσιο πεδίο) εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας 880Mw το οποίο θα καίει φυσικό αέριο. Εμεις στην Ελευσίνα τί είμαστε ? Μακάκες να αναπνεουμε όλα αυτά τα σκατά για όλη την υπόλοιπη ζωή μας , "για να μην χαλάσει η αισθητική" των κατοίκων της Καρύστου (η όπου αλλού βάζουν ανεμογεννήτριες)? Το νεογέννητό μου (6 εβδομάδων) που θα έχει αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα , είναι λιγότερο σημαντικό απο την θέα προς τα βουνά κάποιων κατοίκων ή παραθεριστών ?

    Αλλά ξέχασα. Όταν τα καλοκαίρια κάνουμε εισαγωγή ρεύματος απο την φιλική μας Τουρκία είναι καλύτερα. Να δώ τώρα που θα φτιάξουν και τα πυρηνικά εργοστάσια τι εισαγωγές "καθαρής" ενέργειας θα κάνουμε.

    –(Δεν γνωρίζω αν ο Δήμαρχος έχει κάποιο όφελος από όλο αυτό. Μπορεί και να έχει. Πάντως είναι αναμφισβήτητο πως ακόμα και αν παντελονιάσουν κάποιοι απο όλη αυτήν την ιστορία κάτι θετικό παράγεται. Στην τελική μαζευτείτε όλοι οι κάτοικοι, ελένξτε όλες τις συναλαγές και αν διαπιστώσετε κομπίνες στείλτε τον φυλακή.)–

    Καλά θα είναι πριν να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες (για οποιονδήποτε λόγο) να βουτάμε λίγο την γλωσσίτσα μας μέσα στο μυαλουδάκι μας και να σκεφτόμαστε οτι κάθε τέτοια κίνηση βοηθά όλους τους συμπατριώτες μας και όχι μόνο τον τόπο μας.

    Αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης του παρόντος έχει την ίδια ευαισθησία και για τα αυξημένα κρούσματα παιδικού καρκίνου και για τα παιδάκια που μεγαλώνουν γύρω απο την Πτολεμαίδα οπου παράγεται μέρος του ρεύματος που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής του για να ανεβάζει τις φαινές ιδέες του στο Ίντερνετ.

    Πολυάδης Μιχάλης

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ?ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ?

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα , ο κόσμος εκεί κοιμάται όρθιος , πάει και αυτό το όμορφο μέρος εκεί στη Νότια μεριά της Εύβοιας . ΤΟ έχω επισκευτεί αρκετές φορές και πράγματι ήδη έχει πολλές ανεμογεννήτριες , φανταστείτε να μπουν και άλλες τι έχει να γίνει , κρίμα …..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *