Μεγάλη ήττα του Ομπάμα

Μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, έστειλαν οι ψηφοφόροι στις ενδιάμεσες εκλογές. Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων. Συγκράτησαν τις δυνάμεις τους στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί. Τι δήλωσε ο Ομπάμα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν….
συνολικά έξι έδρες στη Γερουσία μέχρι τώρα στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο, κατά τις.
εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ, λιγότερες από τις 10 που χρειάζονταν για να ανακτήσουν την πλειοψηφία στο σώμα.
Οι Δημοκρατικοί στο απερχόμενο σώμα διέθεταν 57 έδρες συν τους δύο ανεξάρτητους που τάσσονταν υπέρ τους.
Ωστόσο στη Βουλή των αντιπροσώπων σαρωτική ήταν η νίκη των Ρεπουμπλικάνων. Ο Τζον Μπένερ, πιθανότατα ο επόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεσμεύτηκε χθες Τρίτη (πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του θα μειώσει τις κυβερνητικές δαπάνες και το μέγεθος του κρατικού μηχανισμού.
Ο Μπένερ είπε ότι η νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες δόθηκε μάχη και για τις 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελεί ένα μήνυμα προς τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι θέλουν να “αλλάξει πορεία”.

Η αντίδραση Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Τρίτης, δήλωσε συνεργάτης του Μπένερ.
“Είχαν μια σύντομη αλλά ευχάριστη συζήτηση”, δήλωσε ο συνεργάτης. “Μίλησαν για τη συνεργασία τους και την επικέντρωση στις κορυφαίες προτεραιότητες για τον Αμερικανικό λαό, που ο Μπένερ θεωρεί ότι είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η μείωση των κρατικών δαπανών”.

Ο Ομπάμα φέρεται να είπε στον Μπένερ και τον επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής ομάδας στη Γερουσία ΜακΚόνελ ότι προτίθεται να αναζητήσει “κοινές θέσεις” με το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις ενδιάμεσες εκλογές χθες Τρίτη που σήμανε την ανάκτηση του ελέγχου στη Βουλή των Αντιπροσώπων από την αντιπολίτευση, μόλις δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς ανέφερε σε ανακοινωθέν του ότι ο πρόεδρος θα επιδιώξει “να συνεργαστεί μαζί τους και με τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να υπάρξουν κοινές θέσεις, να κινηθεί η χώρα εμπρός και να γίνουν πράγματα για τον Αμερικάνικο λαό

NEWS247

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *