Κυβερνητικό ξεσκαρτάρισμα… μετά τη διαπραγμάτευση

Φωνάζει αλλά ψηφίζει ο Βενιζέλος. Σιωπηρά παρών… ο Κουβέλης

Σε σταυρόλεξο για δεινούς λύτες εξελίσσονται οι κυβερνητικές ισορροπίες καθώς η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σημαίνει και την ώρα των αποφάσεων για τη στάση που θα τηρηθεί από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Βουλή. Ο Ευάγγελος Βειζέλος αν και επέκρινε ανοιχτά τον πρωθυπουργό με δήλωσή του κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να….
ψηφίσουν τα μέτρα.

Από την άλλη πλευρά η ΔΗΜΑΡ εμένει στις διαφωνίες της δηλώνοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης, ενώ από χθες το απόγευμα που ενημερώθηκε από τον Γ. Βρούτση ο Φώτης Κουβέλης είχε απαντήσει ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών.

Στόχος του Φώτη Κουβέλη με την επιλογή να ψηφίσει παρών είναι να μην προκαλέσει κυβερνητική κρίση απορρίπτοντας το νομοσχέδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα δημοσιονομικά μέτρα, να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος και να διατηρήσει την κοματική συνοχή.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν στη ΔΗΜΑΡ ότι θα κμηδενίσουν τις απώλειες βουλευτών και θα παραμείνουν ισχυρό κόμμα με στόχο τη σταδιακή απαγγίστρωση από την κυβέρνηση (έναντι της σταδιακής απαγγίστρωσης από το μνημόνιο) χωρίς όμως να απομακρυνθούν σε αυτή την κρίσιμη φάση.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *