Το αίσθημα «θεοφοβίας» ως υπερασπιστικό ατού;

Τον Ιανουάριο κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την προφυλάκιση ή όχι του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ.
Θα παρίσταται δε και ο ίδιος ο Εφραίμ, μετά την αποδοχή του αιτήματός του για αυτοπρόσωπη παρουσία του.
Η παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, δεν είναι υποχρεωτική και σπάνια καλείται από το συμβούλιο, καθώς ο κατηγορούμενος δια των συνηγόρων του έχει αναπτύξει κατά την απολογία του …….
όλα του τα υπερασπιστικά επιχειρήματα. Οσάκις δε υποβάλλεται τέτοιο αίτημα αυτοπρόσωπης παρουσίας του, συνήθως απορρίπτεται.
Το τελευταίο προηγούμενο αυτοπρόσωπης παρουσίας κατηγορούμενου που έγινε δεκτή, είναι του ανακριτή στην υπόθεση Siemens Ζαγοριανού.
Αλήθεια! Τι περισσότερο έχει να πει στο δικαστικό συμβούλιο ο Εφραίμ; Διαθέτει ισχυρή υπερασπιστική ομάδα αποτελούμενοι από καθηγητές της Νομικής, η οποία τον συνόδευε κατά την απολογία του ενώπιον της ειδικής εφέτη ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και όπως γίνεται, ανέπτυξαν όλα τα υπερασπιστικά του δικαιώματα.
Είναι προφανές ότι με την αυτοπρόσωπη παρουσία του ο Εφραίμ θεωρεί – και όχι άδικα – ότι μπορεί να εμπνεύσει στα μέλη του δικαστικού συμβουλίου «θεοφοβία».
Χωρίς να θέλουμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα, τολμούμε να προβλέψουμε, ότι το δικαστικό συμβούλιο, θα συνταχθεί με την θέση του εισαγγελέα

www.kentri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *