Την νίκη διεκδικεί ο Χασίμ Θάτσι στις εθνικές εκλογές του Κοσόβου


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Κοσόβου πανηγύρισε την εκλογική του νίκη στις πρώτες εκλογές από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας του από τη Σερβία, το Φεβρουάριο του 2008.
Ο Χασίμ Θάτσι ανακοίνωσε τη νίκη του αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά και την ανακοίνωση των exit polls που έδιναν προβάδισμα στην παράταξή του με 31%.

“Η νίκη είναι δική μας” δήλωσε ο κ. Θάτσι ενώπιον χιλιάδων οπαδών του.
“Το κόμμα μας κέρδισε μια μεγάλη νίκη” πρόσθεσε.

“Επρόκειτο για ένα δημοψήφισμα των πολιτών που αναγνώρισαν την καλή πρόθεση του κόμματός μας και αποφάσισαν για το μέλλον του Κόσοβου” επισήμανε καταχειροκροτούμενος και πρόσθεσε:
“Ψηφίσαμε για το ευρωπαϊκό και το ευρωατλαντικό μέλλον του Κόσοβου. Αναμένουμε να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ενωσης γιατί γι αυτό ακριβώς ψήφισε σήμερα ο λαός μας.
Η Ευρώπη θα πρέπει να μας δεχτεί με ανοικτή την αγκαλιά της”.
Σύμφωνα με τα exit polls, ο αντίπαλος του Θάτσι, ο Ισα Μουστάφα επικεφαλής της Δημοκρατικής Ένωσης του Κόσοβου (LDK) έρχεται δεύτερος με 25%.
Στους δρόμους της Πρίστινα οι οπαδοί του PDK πανηγυρίζαν ενώ και σαφώς λιγότεροι οπαδοί του δήμαρχου της πόλης κάνουν το ίδιο παρά το γεγονός ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα σήμερα Δευτέρα.
www.enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *