Ε όχι και «ποτάμι» μάλλον «Βάλτος»

…γράφει κάποιος από την απέναντι όχθη

Δεν ήθελα να γκρινιάξω για το Θεοδωράκη που όλοι συζητάνε γι’ αυτόν τις τελευταίες μέρες.
Μετά όμως το πρωτοσέλιδο-διαφήμιση του Πρώτου Θέματος είπα κάτι να…
γράψω. Ο Αναστασιάδης έβγαλε και ήρωα τον Θεοδωράκη που ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

Το λιβάνισμα είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Μόλις απέτυχαν οι 58 αμέσως να σου και ο Θεοδωράκης, που στις εκπομπές του όλο αυτούς καλούσε. Μας καλεί να ξεχάσουμε τα εγκλήματα και «να κοιτάξουμε μπροστά». Η κλεπτοκρατία που έκανε συντρίμμια μία χώρα βρήκε το ποτάμι που θα ξεπλύνει τις αμαρτίες και τις πομπές της.

Ποτέ μου δεν μου άρεσε η εκπομπή του Θεοδωράκη. Ένα στυλ πολύ δήθεν και σώνει και καλά να προκαλεί το μέσο θεατή. Ειδικά όταν κάθε μέρα αυτοκτονεί και από ένας το να λες γλυκανάλατα μότο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε επανάσταση είναι να κάθεσαι σε παγκάκι νομίζοντας ότι είσαι ο Ζαπάτα. Ως δημοσιογράφος δεν έλεγξε όπως όφειλε την εξουσία αλλά αντίθετα κράταγε τσίλιες όταν αυτή κατέστρεφε την χώρα.

Είναι λοιπόν προϊόν του μιντιακού συστήματος και τίποτα παραπάνω. Να είναι καλά ο άνθρωπος, αλλά δεν θα πάρουμε. Να ξέρει τώρα πως δεν μιλάει μόνος του, καλώντας στην εκπομπή του όποιον του γουστάρει αλλά μιλάνε και αυτοί που κάποτε μόνο τον βλέπουνε. Να δεχθεί λοιπόν την κριτική και την πολιτική αντιπαράθεση έστω και με τον άθλιο τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα.

Και μία ευχή για το τέλος. Να μην σταματήσει ποτέ η κουβέντα για την κεντροαριστερά! Ξέρετε για τους Πασόκους που έγιναν 58, την «Ελιά» που έγινε τουρσί και τα 101 σκυλιά της Δαλματίας που στηρίζουν Κουβέλη. Τα Νέα πρέπει αν γεμίσουν τις σελίδες τους με άρθρα και συνεντεύξεις. Επιπλέον πρέπει να συνεχιστούν οι μαζώξεις σε εστιατόρια και ταβέρνες για να δουλέψουν και οι εστιάτορες. Ας τους σκεφτούμε και αυτούς, είναι τόσα πολλά πλέον τα καταστήματα εστίασης! Άλλωστε λεφτά το ΠΑΣΟΚ έχει να φάει αφού συνεχίζει να κυβερνά και να λυμαίνεται δημόσιες θέσεις …

http://www.freepen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *