Κάποιοι να ξυπνήσουν την Ελληνική … δικαιοσύνη.


Το χρονικό της πτώσης της … Ελλάδας.

Γράφει ο drosulitis

Έχω την γνώμη ότι ανάμεσα στα αναρίθμητα ψέματα που μας έχουν φλομώσει είναι και το ψέμα ότι η δικαιοσύνη είναι « τυφλή ». Μπούρδες. Η δικαιοσύνη και οξυτάτην όραση έχει και οξυτάτην ακοή και αρτιμελής είναι. Απλά κοιμάται τον ύπνο του … αδίκου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είχε προειδοποιήσει ότι κινδυνεύαμε να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ω του θαύματος την …. χάσαμε. Είχαμε και το πιστόλι στο τραπέζι αλλά δεν προλάβαμε ούτε να το ακουμπήσουμε !!!
Με άλλα λόγια σκλαβωθήκαμε στους δανειστές μας και τώρα αυτοί κυβερνούν και όχι η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, πράγμα που το ομολογούν οι……
ίδιοι οι υπουργοί.

“Υπάρχουν 2 τρόποι για να κατακτήσεις και να σκλαβώσεις ένα έθνος. Ο ένας είναι το σπαθί, ο άλλος το χρέος”. Τζόν Άνταμς.

Η Ελληνικής δικαιοσύνη στην δύσκολη αυτή στιγμή δεν έπρεπε να κοιμάται , αλλά να ψάξει να βρει ( αυτεπάγγελτα ) αυτούς που συνέβαλαν στην ήττα της Ελλάδας και να τους δικάσει για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας , αδίκημα που νομίζω δεν παραγράφεται. ( Νομικός δεν είμαι ).

Για να φτάσουμε ως εδώ έπρεπε να συμβούν τρία πράγματα.

1. Να φορτωθεί η Ελλάδα με ένα χρέος που δεν θα μπορούσε να το σηκώσει.

Όταν κέρδισε η Ν.Δ. τις εκλογές ο πρωθυπουργός της χώρας τοποθέτησε υπουργό οικονομικών τον Αλογοσκούφη. Διαβάζουμε στην Βικιπαίδεια για τον υπουργό τα εξής:

Γιώργος Αλογοσκούφης είναι οικονομολόγος με μεγάλη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε με άριστα το 1977 από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1981 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου (London School of Economics). Το 1984 εξελέγη Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αργότερα προήχθη σε Υφηγητή. Το 1990 εξελέγη Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διατέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1992-1993) καθώς και Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Να μην ξεχάσουμε ότι σαν κορυφή στο είδος του, είχε συμμετάσχει και τρεις φορές στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

Oι ελληνικές συμμετοχές (πολιτικών) στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ 1988-2007: Γιώργος Παπανδρέου 4, Θεόδωρος Πάγκαλος 3, ‘Αννα Διαμαντοπούλου 3, Γιώργος Αλογοσκούφης 3, Κώστας Καραμανλής 1, Ντόρα Μπακογιάννη 1 (βλέπε κατάλογο παρακάτω, για υπόλοιπους). (Αυτό το βρήκα από το internet.)

Σαν καλός οικονομολόγος λοιπόν έκανε την περίφημη απογραφή που τόσα έχουν λεχθεί γι αυτήν. Ανακάλυψε ότι οι προηγούμενοι, με δημιουργικές λογιστικές και άλλα κόλπα έλεγαν ψέματα και το χρέος της Ελλάδας ήταν νομίζω 180 δις ευρώ ( το ακριβές νούμερο δεν έχει σημασία ). Είδε λοιπόν ότι η Ελλάδα ήδη σήκωνε ένα χρέος το οποίο μπορούσε να διαχειριστεί οριακά έως καθόλου.

Ότι λοιπόν συνέβηκαν τους τελευταίους έξι μήνες έπρεπε να είχαν συμβεί τότε. Θα βγαίναμε σίγουρα τραυματισμένοι από την μάχη αλλά όχι ηττημένοι.

Αντί να κάνει όμως αυτό προτίμησε την ήπια προσαρμογή ( κολοκύθια με ρίγανη ), και φόρτωσε την Ελλάδα με περισσότερο χρέος μέχρι που γονάτισε. Έφτασαν το χρέος της Ελλάδας ακριβώς στο σημείο που δεν είχε επιστροφή και … παρέδωσαν την κυβέρνηση της χώρας στο νέο και ρηχό ΠΑΣΟΚ που καμιά σχέση δεν είχε με το βαθύ, εκτός από τον … Πάγκαλο!!

2. Να διαδοθεί παντού το ακριβές χρέος της Ελλάδας.

Τον ρόλο του τελάλη ανέλαβε ο ίδιος ο νέος πρωθυπουργός γυρνώντας όλο τον πλανήτη και διατυμπάνιζε ότι η προηγούμενοι όχι μόνο είχαν μάθει την δημιουργική λογιστική, αλλά την βελτίωσαν και έτσι .. ξεγέλασαν τους εταίρους μας και τους δανειστές μας ( οι οποίοι είναι ανίδεοι και αγαθοί ) και το χρέος που παρέλαβε ήταν 300 δις ευρώ και όχι ότι έλεγαν οι προηγούμενοι. Οι ίδιοι οι δανειστές μας έχω την γνώμη ότι ήξεραν και το ευρώ που είχαν δανείσει στην Ελλάδα αλλά έπρεπε να το μάθουν και τα κοράκια δηλαδή οι … κερδοσκόποι. ( Την μέρα είναι επενδυτές και το βράδυ κερδοσκόποι αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία ).

Το χρέος όμως και η διάδοσή του από μόνα τους δεν έφταναν για να πέσει η … πόλη, έπρεπε:

3. Να ανοιχθεί η Κερκόπορτα για να εισβάλουν μέσα οι εχθροί δηλαδή οι κερδοσκόποι.

Αυτό το ανέλαβε οι Τράπεζα της Ελλάδος , ( μόνο της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι σύμφωνα με το καταστατικό της ), και την άφησε ανοιχτή για δέκα μέρες, όσο χρειαζόταν για να γίνει η άλωση της … Ελλάδας.

Επιμένει η Βάσω Παπανδρέου στην ερώτησή της (μαζί με άλλους εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για διευκόλυνση των κερδοσκόπων σε βάρος της χώρας μέσω των αλλαγών στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων.]

Προς τιμήν της η κυρία Παπανδρέου έκανε αυτό που μπορούσε και μπράβο της.

Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα σε εκτίμηση την κυρία αλλά η πράξη της αυτή με κάνει να ξανασκεφτώ για αυτήν.

Τι έπρεπε λοιπόν να κάνουν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης???

Πάλι κατά την γνώμη μου ο Σαμαράς είχε καθήκον να πάει να βρει την Ελληνική δικαιοσύνη , να της ρίξει ένα κουβά νερό να ξυπνήσει και να υποβάλει μηνύσεις για εσχάτη προδοσία κατά παντός υπευθύνου. Αντί να πράξει αυτό θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερο κα αποτελεσματικότερο να κάνει μια ερώτηση του κώλου στον Παπακωνσταντίνου για να λάβει μια απάντηση του αιδοίου. Υποτιμά πολύ την νοημοσύνη των Ελλήνων . Κρίμα … για την Ελλάδα.

Όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου γνώμη και εκτιμήσεις και δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν. Αλλά δεν άντεξα να την κρατώ μέσα μου και την μοιράστηκα με σας.

drosulitis

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *