Μητσοτάκης: Τώρα τον λόγο για τους δήμους έχει η Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τις εκθέσεις των επιθεωρητών- ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για άρνηση ελέγχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δέκα δήμοι ελέγχονται για μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους για το σκοπό αυτό επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Ωστόσο από αυτούς οι πέντε αρνούνται τον έλεγχο. Ο δήμοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου είναι οι δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι αντιθέτως στους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ασπροπύργου και Ρεθύμνης, η διαδικασία επανελέγχου εξελίσσεται κανονικά και τα αρμόδια όργανα συνεργάζονται και παρέχουν τα σχετικά στοιχεία στα κλιμάκια των ελεγκτών.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Η εφαρμογή των νόμων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εξάντλησαν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους ελεγχόμενους φορείς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι επιλέγουν να αρνούνται το αυτονόητο, δηλαδή τον έλεγχο νομιμότητας. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *