ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

ΓΙΑΤΙ ΝΑΥΑΓΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του επιχειρηματικού συμβουλίου ΗΠΑ – Κατάρ και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Πάτρικ Θήρος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στον εμίρη του Κατάρ, εξηγεί στα «Επίκαιρα» τους λόγους για τους οποίους απέτυχε η επένδυση στον Αστακό. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, αποκαλύπτει ότι και η…..
επένδυση στο Ελληνικό οδηγείται σε ναυάγιο, αλλά εκφράζει την άποψη ότι τελικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, επειδή δεν θα το επιτρέψει η Ευρώπη.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ!

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη περιγράφει το σκληρό γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται με τους αγωγούς στην ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και δίνει για πρώτη φορά συγκλονιστικά στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τις δυνατότητες αξιοποίησής του. Ο υφυπουργός αποκαλύπτει, μάλιστα, τους θησαυρούς που κρύβονται στα έγκατα της ελληνικής γης, κάνοντας λόγο για 420 τόνους χρυσού και για 38 δις ευρώ αξία που έχουν τα μετρημένα συνολικά μεταλλευτικά αποθέματα της χώρας!

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: ΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Η Βηρυτός, το Παρίσι της Μέσης Ανατολής, περνά άλλη μια ημέρα ηρεμίας, ίσως αυτή την ηρεμία που προηγείται της καταιγίδας. Ο στρατός και η αστυνομία βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ και η κίνηση στους δρόμους είναι κάτι παραπάνω από υποτονική. Λίγες μόλις ώρες μετά την πτώση της κυβέρνησης του Λιβάνου, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, τα «Επίκαιρα» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης βρέθηκαν στην ταραγμένη περιοχή του Λιβάνου, που ετοιμάζεται για έναν ακόμα γύρο έντασης. Στη Βηρυτό συναντήσαμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της Χεζμπολάχ, της οργάνωσης που είναι ουσιαστικά το κράτος εν κράτει στον Λίβανο, σε μια περίοδο που τα ερωτήματα σχετικά με την επόμενη ημέρα στη χώρα, και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, τίθενται και πάλι αμείλικτα.

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Λίγες ημέρες μετά το εφ’ όλης της ύλης αντικυβερνητικό μανιφέστο, που «κατακεραύνωσε» τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και άφησε αιχμές για «διαζύγιο» της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και γραμματέας της ΠΑΣΚΕ Γιάννης Παναγόπουλος μιλάει στα «Επίκαιρα» για τα αντεργατικά μέτρα αλλά και για την «κομματική» επανάσταση της ΠΑΣΚΕ. Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρεται και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα με μια «ξένη» πλέον, ως προς τα σοσιαλιστικά ιδεώδη, κυβέρνηση, προβάλλοντας την αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

Η οικονομική κρίση ήταν βέβαιο ότι θα ακουμπούσε και τον Τύπο, καθώς η μείωση της κατανάλωσης θα επέφερε και τη δραστική συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης. Η καθίζηση όμως των πωλήσεων έχει σχέση με την κρίση στον Τύπο που είναι πολύ πιο βαθιά και έχει άλλες αιτίες. Τα «Επίκαιρα» αναζήτησαν απόψεις από έγκριτους δημοσιογράφους που έχουν θητεύσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης του χώρου. Προσπαθώντας να δώσουν απάντηση στο αρχικό ερώτημα φιλοξενούν δηλώσεις των: Χρήστου Πασαλάρη, Πάνου Σόμπολου, Χρήστου Μεμή, Κύρας Αδάμ, Νίκου Φίλη, Χρήστου Ράπτη, Στέφανου Λουκά, Δημήτρη Μπενέκου, Στρατή Λιαρέλλη, Δημήτρη Ρίζου, Τάσου Παπαδόπουλου, Γιάννη Κιμπουρόπουλου, Σταμάτη Μαλέλη, Νίκου Φραντζή.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Τα «Επίκαιρα» πρωτοστατούν στην προσπάθεια αποκατάστασης μιας ιστορικής αδικίας, της καταβολής αποζημιώσεων από το γερμανικό κράτος τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολίτες της, θύματα του κατοχικού στρατού, παρουσιάζοντας τη δικαστική διαδρομή του θέματος και επαναλαμβάνοντας ότι σήμερα πληρώνουμε για τη σωτηρία της χώρας σε αυτούς που μας χρωστούν! Τα «Επίκαιρα» φέρνουν στο φως την έκθεση του Ανδρέα Παπανδρέου (με ημερομηνία 23/2/1965) για το κατοχικό δάνειο.

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν κρύβει την ταυτότητά του και ευθαρσώς δηλώνει δεξιός, δίνοντας μάλιστα και το ιδεολογικό περίγραμμα της λέξης. Κατά την άποψή του, οι δύο βασικές αξίες που υπηρετεί η Δεξιά είναι το έθνος και η ελευθερία, για τις οποίες, όπως λέει, εργάζεται ώστε να αποτελέσουν πλειοψηφικό ρεύμα, καθώς είναι οι κεντρικές αξίες της ευρύτερης παράταξης.

Την επικαιρότητα σχολιάζουν οι: Σταύρος Λυγερός, Νίκος Κοτζιάς, Ζέζα Ζήκου, Μιχάλης Ιγνατίου, Γιώργος Δελαστίκ, Μενέλαος Γκίβαλος, Γιώργος Κουβαράς, Ανδρέας Αθανασίου, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Στρατής Λιαρέλλης, Σεραφείμ Φυντανίδης, Κώστας Βεργόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και Πέτρος Μηλιαράκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    @ 19 Ιανουαρίου 2011 10:04 μ.μ.
    Χούντα έχουμε τώρα αγαπητέ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ χρειαζόμαστε και οι προδότες θα λάβουν αυτό που τους πρέπει.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΏΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΕΤΝΑΜ.
    ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *