Το κείμενο-συμφωνία (που) αφηγείται το τέλος της Ελλάδας;

Έκπληκτη η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί το ζευγάρι συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να ζει σε ένα δικό του κόσμο, να οραματίζεται ένα πολιτικό βίο…
ανθόσπαρτο, στα συντρίμμια της φτώχειας, της ανέχειας, και της ανεργίας.

Τα προεκλογικά τους προγράμματα του 2012, μόλις χτες και 3 μήνες μετά τη νέα τους κυβερνητική σχέση, μετετράπησαν με τη γνωστή πια μέθοδο των κυβιστήσεων και των “yes! sir yes!”, σε ένα κακό δημοσιογραφικό κείμενο (στρεβλής) αποτύπωσης της κρίσης που περνάει η χώρα.

Ανήμποροι και ανίκανοι να αντιδράσουν στις προσταγές της Τρόικα και δανειστών, οι συγκυβερνώντες, κερδίζουν χρόνο, για να «τσουλίσει» η Ελληνική Προεδρεία της ΕΕ και φυσικά να φτάσει η ώρα των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014.

Η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός για τα δύο κόμματα, χωρίς ίχνος εμπράγματης αυτοκριτικής και φυσικά χωρίς κανένα νόημα για την κοινωνία. Κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο, ένας νέος φόρος, είτε εντός, είτε εκτός μνημονίου, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη.

Η καραμέλα του πρωτογενούς πλεονάσματος, δεν πιπιλιέται, ούτε μασιέται άλλο.

Το φάρμακο της ανάπτυξης, σκότωσε την ίδια την ανάπτυξη.

Οι κόκκινες γραμμές με την Τρόικα και η δήθεν επανάσταση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, μέσω διαρροών, αποτελούν επεισόδιο, ενός κακόγουστου σήριαλ.

Απόδειξη το κείμενο του γάμου τους που καμία χρηστική ανακουφιστική πληροφορία δεν περιέχει για την κοινωνία των απελπισμένων, ανέργων και αστέγων. Καμία διορθωτική κίνηση. Κανένα ισοδύναμο μέτρο που σηκώνει τα βάρη από αυτούς που διώκονται, που απελπίζονται και που τελικά φεύγουν είτε από τη χώρα, είτε από τη ζωή.. Αλλά και να είχε, αν πρόκειται για μία νέα προγραμματική συμφωνία για μία νέα διακυβέρνηση, γιατί δεν ζητείται η λαϊκή εντολή;

Ίσως γιατί μία κοινωνία που εκπαιδεύτηκε για δεκαετίες στην πολιτική δοσοληψία, έχει τελικά αυτό που της αξίζει. Και αυτοί ..το ξέρουν καλά.

«Το άρχειν ήδιστον»
Αριστοτέλης

Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός
news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *