«Το μόνο ώριμο θέμα για διαπραγμάτευση είναι η επιμήκυνση»

«Το μόνο ώριμο θέμα για διαπραγμάτευση είναι η επιμήκυνση»Κεδίκογλου: Στην πορεία θα να θέτουμε με τη σειρά και τα υπόλοιπα ζητήματα για διαβούλευση

 Μόνο το θέμα της επιμήκυνσης του …
προγράμματος θα θέσει η κυβέρνηση στην τρόικα, καθώς θεωρεί ότι είναι το μοναδικό ώριμο ζήτημα όπου μπορεί να μπει στη διαπραγμάτευση. Τα υπόλοιπα θέματα, όπως τα εργασιακά θα μπαίνουν σταδιακά στη συζήτηση με τους δανειστές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο Αθήνα 9.84 όταν ρωτήθηκε για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και την επαναφορά της μετενέργειας ανέφερε ότι: «Αυτή τη στιγμή το μόνο ώριμο ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης. Πολλοί Ευρωπαίοι εταίροι έχουν αρχίσει να μιλούν για αυτό. Στην πορεία θα μπορούμε να θέτουμε με τη σειρά και τα υπόλοιπα ζητήματα για διαβούλευση».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη στελέχωση των γενικών γραμματειών στα υπουργεία, αλλά και των διοικητών σε οργανισμούς, σημείωσε ότι υπάρχει και θέμα τρόικας, καθώς σε περίπτωση αντικατάσταση τους θα δημιουργούνταν κενό ενημέρωσης.

«Στα υπουργεία που ελέγχονται από την τρόικα η άμεση αντικατάσταση θα έφερνε κενό» σημείωσε και δεν απέκλεισε να μείνουν ορισμένοι στις θέσεις τους.

Σχετικά με την κατάργηση των αμειβομένων επιτροπών στα υπουργεία επεσήμανε ότι υπήρχαν ακόμη και ειδικές γραμματείες, την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζε η κυβέρνηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *