Μαθητής πήρε αποζημίωση χιλιάδες ευρώ για ατύχημα σε εκδρομή

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, πλοίαρχος και ναύκληρος υποχρεώθηκαν να καταβάλουν για ηθική βλάβη το ποσό των 20.242 ευρώ στους γονείς ανήλικου τότε, επειδή ο καταπέλτης του πλοίου «πλάκωσε» το πόδι του 15χρονου μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Το περιστατικό συνέβηκε το….
1996, αλλά τώρα τελεσιδίκησε η υπόθεση. Κατά τη μετακίνηση αυτή του καταπέλτη εγκλωβίστηκε το αριστερό πόδι του 15χρονου μαθητή του 6ου Γυμνασίου Ηλιουπόλεως.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε αμελής συμπεριφορά τόσο του πλοιάρχου όσο και του ναύκληρου και δεν έλαβαν κανένα μέτρο για τις ελλείψεις που υπήρχαν, αν και γνώριζαν ότι τα πλοία αυτού του συγκεκριμένου τύπου ελλοχεύουν τον κίνδυνο του κλυδωνισμού. Ειδικότερα, το 1996 το ΣΤ’ Γυμνάσιο Ηλιουπόλεως είχε πάει ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα. Το απόγευμα οι καθηγητές μάζεψαν τους περίπου 400 μαθητές στην αποβάθρα του λιμανιού της Αίγινας προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο τύπου «παντόφλα» για να επιστρέψουν στον Πειραιά.

katoci.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ολα γινονται για τα χρηματα συμφωνω οτι πρεπει να καταργηθουν ,08΄20 σιγα το κατορθωμα να πηδηξεις στην εξαημερη, ξερεις ειναι κατι που δεν χρειαζεται να ταξιδεψεις για να γινει, εκει ειναι το θεμα?εισαι ακομη 28 δεν ξερω αν εχεις παιδι αμφιβαλλω ομως ,κανε πρωτα και ελα να δουμε την αποψη σου μετα ,τα ιδια ελεγα και εγω καποτε.!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    emeis pigame kai mas arese, imastan 18 xr perasame gamw kai phdhxame kiolas. Akoma to thymamai mia 10etia meta… KSENERWTOI… Kathrghse sto paidi sou malaka

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ειμαι κατα των πενταημερων σχολικων εκδρομων.
    Αμολανε ελευθερα αλαφιασμενα 15χρονα
    και αντε να τα μαζεψεις μετα.
    θα πρεπε να καταργηθουν
    κατα τη γνωμη μου.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *