Προμηθευτείτε ψωμί, γάλα μακράς διαρκείας, φρούτα και κουλουράκια – Έρχονται δύσκολες ώρες και ημέρες…

Τα 24ωρα που διανύουμε είναι ζόρικα όπως και να το δει κανείς. Είμαστε με το ένα πόδι εκτός ευρώ και ευρωζώνης με όλα όσα συνεπάγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πιο κάτω σας παραθέτουμε έναν οδηγό επιβίωσης, σε περίπτωση που το σενάριο της εξόδου συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα. Διαδώστε τον, είναι χρήσιμος, για να μην πεινάσετε:

Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη, η Ελλάδα θα περάσει σε ένα μεταβατικό στάδιο ανασυγκρότησης, που σίγουρα θα πάρει αρκετές ημέρες.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν, φοβούμενες το λεγόμενο “πλιάτσικο” και τον θυμό των πολιτών.

Τι πρέπει να προμηθευτούμε ΤΩΡΑ, για να έχουμε εφόδια για το ενδεχόμενο παράλυσης του κράτους στις επόμενες ημέρες;

Ψωμί

Προμηθευτείτε όσο περισσότερο μπορείτε και βάλτε το κατευθείαν στην κατάψυξη. Καθημερινά, να ξεπαγώνετε για μια-δυο ώρες μια φρατζόλα και θα τρώγεται σαν να είναι φρέσκο.

Κουλουράκια

Όλα τα είδη σε κουλουράκια. Γλυκά, αλμυρά, κτλ. Κόβουν την πείνα, δεν χαλάνε και προσφέρουν ενέργεια για να επιβιώσουμε σε ενδεχόμενες δύσκολες καταστάσεις. Είναι ένα είδος που τρώνε ευχάριστα μικρά παιδιά αλλά και οι μεγάλοι σε ηλικία.

Γάλα μακράς διαρκείας

Αν έχετε μικρά παιδιά, το γάλα είναι απαραίτητο για την καθημερινότητά τους. Προμηθευτείτε γάλα μακράς διαρκείας. Διατηρείτε στο ψυγείο και μπορείτε να το προσφέρετε καθημερινά στο πρωινό και το βραδινό των παιδιών.

Κονσέρβες ψαριών κ.α.

Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι φθηνή αγορά και χορταίνει.

Φρούτα

Αγοράστε φρούτα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια. Μπορείτε να τα βάλετε ακόμα και στο ψυγείο. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες.

Βενζίνη/πετρέλαιο

Όσοι έχετε την δυνατότητα, αποθηκεύστε όσα περισσότερα μπιτόνια μπορείτε, γιατί οι κάνουλες από τα πρατήρια υγρών καυσίμων σίγουρα θα στεγνώσουν, αφού η παραγωγή θα σταματήσει για αρκετές ημέρες.

Φάρμακα

Όσοι έχετε προβλήματα υγείας και είναι αναγκαία η λήψη φαρμάκων καθημερινά, καλό είναι να προμηθευτείτε τα φάρμακά σας, για τουλάχιστον έναν μήνα.

tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *