Εξήντα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν στο δρόμο μέχρι το τέλος του χρόνου

Ευρύ πρόγραμμα άμεσων ιδιωτικοποιήσεων, άμεση κατάργηση φορέων του δημοσίου, διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο εύρος του δημόσιου τομέα, αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο….
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι εξαγγελίες του υπουργού αφορούν τα θέματα που αποτελούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης και περιγράφουν οριστικές αποφάσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις που περνούν στο Ταμείο από αύριο, αλλά και αλλαγές στο Δημόσιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας πλέον επεκτείνεται και σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, εκτός των μονίμων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους να βρεθούν δίχως επαγγελματική απασχόληση περίπου 60.000 υπάλληλοι.

Όπως εξήγησε, αύριο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία συγκεκριμένων εταιρειών του Δημόσιου (ΔΕΠΑ, άδειες κινητής τηλεφωνίας, άδειες ΟΠΑΠ) στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Άμεσα προχωρούν, όπως πρόσθεσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, στο αεροδρόμιο Ε Βενιζέλος. στην ΔΕΠΑ, στα ΕΛΠΕ, καθώς επίσης και η πώληση μεγάλων κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του δημοσίου, κτίρια τα οποία θα νοικιασθούν στην συνεχεία από το δημόσιο.

Αναφέρθηκε επίσης στα κλειστά επαγγέλματα που θα ανοίξουν άμεσα.

“Πρέπει να πάμε μπροστά” κατέληξε αν δεν σπάσουμε το φαύλο κύκλο δεν μπορούμε να πάμε μπροστά κατέληξε ο υπουργός.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *