Συνταγή για 4 άτομα
1 μεγάλο κρεμμύδι
80 γραμμ. Μπρόκολο (κορυφές)
1 σέλινο
50 γραμμ. Μικρά κολοκυθάκια
50 γραμμ. Λευκό τρυφερό λάχανο
1 μικρό πράσο
Μια σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο αποξηραμένη δάφνη
Μια κουταλιά ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι και 2 πιπέρι
Πώς το κάνετε:
Καθαρίζετε και πλένετε καλά όλα τα λαχανικά, τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα σοτάρετε ελάχιστα στο ελαιόλαδο και τα βάζετε στην άκρη.
Γεμίζετε με κρύο νερό μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μη διαλυθούν.
Έπειτα, προσθέτετε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια- δύο βράσεις.
Σερβίρετε χλιαρή τη σούπα, προσθέτοντας κατά προτίμηση μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα.
post4life.gr
Use Facebook to Comment on this Post