Εδώ καταλήξαμε. Και δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Εδώ καταλήξαμε. Και δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον όχι για τις συνθήκες οι οποίες μας οδήγησαν σε τέτοιες λύσεις, όπως ένα δημοψήφισμα…

Κυβερνήσεις 30 ετών εργάζονταν όχι για την προώθηση του κοινού συμφέροντος αλλά για τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις.Έτσι δε φτιάξανε ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας στη χώρα. Έτσι δεν επιδίωξαν να οικοδομήσουν ένα οικονομικό μοντέλο που θα διασφάλιζε την επιβίωση του κράτους όταν θα έρχονταν τα δύσκολα.
Έτσι φτάσαμε ως εδώ, έτσι ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια να παλεύουμε με τους ξένους δαίμονές μας, με τους ανεμόμυλους της χαοτικής μας τάσης να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και όταν έρχεται η ώρα, είτε να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας, είτε να κάνουμε τα απολύτως απαραίτητα. Έτσι η διαφθορά ήρθε μαζικά ως κουλτούρα και κατέληξε δομή.

Έτσι λοιπόν φτιάξαμε την Ελλάδα του σήμερα, κάνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα, κανείς, ούτε ένας δεν ενδιαφέρθηκε να προάγει το κοινό συμφέρον. Ο Έλληνας έδειξε 5 χρόνια τώρα ότι δεν αγαπάει τον Έλληνα αλλά τον Έλληνα που ξέρει. Τον φίλο του, τον παδικό κολλητό του, τον μπατζανάκη του, τον κουμπάρο του, τον συνδικαλιστή της γειτονιάς του.
Μαζί όλοι κατασπαράξαμε τις σάρκες μας. Διεκδικούσαμε συνέχεια από ένα ουσιαστικά πτωχευμένο κράτος το οποίο ζούσε με την καλή διάθεση των πιστωτών του και όχι επειδή το ίδιο είχε φροντίσει να εξασφαλίζει και να ενισχύει τα πράγματα που του έδιναν δικό του πλούτο.

Έτσι φτάσαμε ως εδώ. Καλά λοιπόν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Παγιδευμένος μεταξύ της ιδεολογίας που τον συγκρατεί και τον ανέβασε στην εξουσία, της ξαφνικής του συνειδητοποίησης του κατά πόσον ο κόσμος μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ έχει αλλάξει και της ίσως πραμγατικά γνήσιας πατριωτικής του προδιάθεσης, δίνει στον ελληνικό λαό την ωρολογιακή βόμβα που 5 χρόνια μετρούσε αντίστροφα προς το αναπόφευκτο μπαμ. Η αποσύνδεση της βόμβας αυτής όμως δεν είναι για τα τρεμμάμενα χέρια του φοβισμένου και θυμωμένου πολίτη. Αλλά έτσι πρέπει να γίνει.

Έτσι καταλήξαμε ως εδώ. Και τώρα επιτέλους, μετά από 35 χρόνια άσωτου βίου, χωρίς ευθύνες, στη γωνιά της ηπείρου μας, μέσα στο ατέλειωτο καλοκαίρι και τα γαλήνια νησιά μας, έρχεται η απόδειξη των τόσων παραγγελιών μας σε μορφή ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Και είναι ακριβή απόεδειξη.

Για το ΦΠΑ δε το συζητώ.

John Zervas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *