Παρέμβαση των ΗΠΑ για το ελληνικό πρόβλημα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον σχετικά με την νέα αμερικανική παρέμβαση που….
προετοιμάζεται υπέρ της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, ουσιαστικά κατηγόρησε την Ευρωζώνη ότι δεν κάνει ότι θα έπρεπε για να στηρίξει τη χώρα – μέλος που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω της κρίσης χρέους, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη ότι ο έλεγχος θα ξεφύγει όταν το ζήτημα περάσει για τα καλά σε δύο μεγάλες οικονομίες της και συγκεκριμένα στην ιταλική και στην ισπανική.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν κάτι μοναδικό στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ομπάμα θα στείλει εκεί τον υπουργό του των Οικονομικών κ.Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος, μόνο ρόλο παρατηρητή των εργασιών δεν θα έχει, όπως διαρρέεται από τις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, θα έχει τον πρώτο λόγο και θα είναι αυτός, όπως ενημερώνεται το Newscode.gr από συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές ο οποίος και θα δώσει το τόνο της συνεδρίασης, σε επίπεδο αποφάσεων.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *