Πίσω από τα κάγκελα ο Σίλβιο για τέσσερα χρόνια

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια καταδίκασε Εφετείο του Μιλάνου τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο
ιταλός πρώην πρωθυπουργός έχει τώρα το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή σε ανώτερο δικαστήριο, ενώ οι ποινές θα εκτελεστούν μόνο εάν καταδικαστεί και από αυτό.

Το Εφετείο επικύρωσε με την απόφασή του ετυμηγορία πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε ληφθεί στα τέλη του 2012. Οι δικαστές έκριναν ότι ο Μπερλουσκόνι είχε «φουσκώσει» την τιμή που πλήρωσε η εταιρεία Mediaset για δικαιώματα τηλεοπτικών προγραμμάτων και αμερικανικών ταινιών που είχε αγοράσει, βάζοντας στην τσέπη τη διαφορά. Η Mediaset είναι η αυτοκρατορία του ιταλού πολιτικού και επιχειρηματία στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο 76χρονος Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα πολιτικών διώξεων. Ο ίδιος δεν είναι σήμερα μέλος της ιταλικής κυβέρνησης, αλλά το κόμμα του αποτελεί έναν από τους κύριους υποστηρικτές του κυβερνητικού συνασπισμού του νέου Πρωθυπουργού της χώρας Ενρίκο Λέτα.

Τα προβλήματα του Μπερλουσκόνι με τη Δικαιοσύνη όμως δεν σταματούν εδώ. Στις 13 Μαΐου θα δικαστεί στο Μιλάνο με την κατηγορία ότι πλήρωσε για να κάνει σεξ με ανήλικη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *