Το ΠΑΣΟΚ εκδικήθηκε το «Βήμα»!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Οι εξελίξεις στο «Βήμα» είναι θλιβερές. Εργαζόμενοι, και μάλιστα εξαιρετικά προικισμένοι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη δουλειά τους, παρά τις διαψεύσεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει προσφορά θέσεων εργασίας στους πυλώνες που απέμειναν στον ΔΟΛ. Αφήστε που ορισμένοι εκεί στη Μιχαλακοπούλου, θα προτιμούσαν να …
κρατήσουν, με παχυλούς μισθούς διοικητικά στελέχη στον εμπορικό τομέα, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, και δεν θα νοιαστούν ιδιαίτερα για τους δημοσιογράφους. Δηλαδή, για την ψυχή του Συγκροτήματος, που ο Χρήστος Λαμπράκης κατάφερε να το καταστήσει «τοτέμ» της ενημέρωσης στην Ελλάδα.

«Αν ζούσε ο Λαμπράκης, δεν θα φτάναμε εδώ», αναρωτιούνταν χθες στο «Βήμα» πολλοί δημοσιογράφοι αλλά και απλοί υπάλληλοι, οι οποίοι δεν ξεχνούν τη γοητεία που ασκούσε στη σύγχρονη Ελλάδα, ο ιδρυτής του Μεγάρου Μουσικής. Ένας άνθρωπος αστείρευτης εξυπνάδας, πλούτου γνώσεων και υψηλής αισθητικής, που του επέτρεπε να συναναστρέφεται την εξουσία, χωρίς ποτέ να παρασυρθεί από τις γνωστές σειρήνες της.

Κάποιοι άλλοι, περισσότερο «ψαγμένοι» όμως, θύμιζαν το πρωτοσέλιδο της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2007, δυο μέρες μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις πρόωρες εκλογές τις οποίες, εν μέσω πυρκαγιών, είχε προκηρύξει και κέρδισε ο Κώστας Καραμανλής. «Παραιτηθείτε, κύριε Πρόεδρε», ήταν το πρωτοσέλιδο με το οποίο ο ΔΟΛ έδειχνε στον Γιώργο Παπανδρέου τον δρόμο της αξιοπρεπούς παραίτησης και απομάκρυνσης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που κατέγραφε «εντυπωσιακό προβάδισμα Βενιζέλου» στη μάχη της διαδοχής, σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Mega».

Τα πράγματα βέβαια, δεν εξελίχτηκαν καθόλου έτσι. Ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τον Βενιζέλο, έγινε Πρωθυπουργός, και το «Βήμα»… έκλεισε. Με το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον τη στενή ηγετική ομάδα που βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου, να… σνομπάρει επιδεικτικά το «Βήμα», και να θυμίζει, σε κάθε ευκαιρία, την ενόχληση για εκείνο το πρωτοσέλιδο, και την ολόθερμη στήριξη του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σε μια εποχή προχωρημένης κρίσης σαν τη σημερινή, ένα ΜΜΕ που συνδέθηκε με το ιστορικό Κέντρο και προσωπικά την οικογένεια Παπανδρέου, προφανώς και δεν είχε πολλές ελπίδες επιβίωσης, εγκαταλελειμμένο μόνο και απροστάτευτο στη μέση της καταιγίδας.

Οι σημερινές εξελίξεις, είχαν ουσιαστικά δρομολογηθεί προ τριετίας. Απλώς, κάποιοι πίστευαν ότι βρίσκονταν… αρκετά click μακριά.

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    Σιγά μην έκλεισε το ΠΑΣΟΚ το καλύτερο φερεφωνό του.
    Ο ΔΟΛ την ξεφορτώθηκε μαζί με τους υπαλλήλους της.Εξάλλου την αποστολή του την εξετέλεσε το Βήμα.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ;

    Η ΕΙΔΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΖΟΚ . ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ MEGA ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΓΙΑ ΒΥΖΙΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΟΙ ΕΛΕΟΙΝΟΙ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΜΙΑ ΠΑΣΟΚΟΦΥΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ. ΧΕΣΤΗΚΑ ΟΥΣΤ ΑΠ΄ΈΔΩ ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Σνιφ…κλαψ…Πάει κι ο πράσινος φάρος που με το πράσινο φως του φώτιζε τις πράσινες ψυχές μας.Τι θα πρασινοκάνουμε τώρα;

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΕΓΩ ΤΟ ΦΑΙ ΜΑΟΥ ΤΟ ΤΡΩΩ ΟΛΟ..

    ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ …

    ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ….

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Το ΒΗΜΑ δεν επαψε πουε να ειναι υπηρετης του ανυιλαικου συστηματος.Αν προς στιγμη επελεξαν σαν αλογο τον βενιζελο ,αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπηρετουν με ευλαβια τα αμερικανοεβραικα συμφεροντα?Αλλωστε οι ΕΒΡΑΙΟΙ δεν τοποθετουνται ποτε με την μια η την αλλη πολιτικη, ειναι τοσο ραδιουργοι που τοποθετουνται διπροσωπα ,και με τις δυο αποψεις ωστε να ελεγχουν την κατασταση οποια αποψη και εαν επικρατησει .Εκ πρωτης οψεως το κλεισιμο της εφημεριδας δηκιουργει χαρα στους αυθορμητους φιλλελληνες ,αλλα αν σκε φθουμε ποιο βαθια ,δεν μπορει παρα κατι αλλο να εχει σχεδιασθει ,καποιο καινουργιο παραπλανιτικο σκηνικο θα στηθει στον ΤΥΠΟ ,και γιατι το συγκροτημα Λαμπρακη εχει φθαρει στη συνειδηση του λαου,και γιατι πρεπει να προωθηθουν ποιλιτικες στο ονομα του ξεπερασματος του αδιεξοδου ,παλι αντιλαικες ,αλλα απο νεα δηθεν αφθαρτα προσωπα ,και φυσικα και απο νες φυλλαδες στον τυπο για να εκτελεσθει ενα νεο σχεδιο παραπλανησης και καθυποταξης του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.Σας εχουμε παρει χαμπαρι αλλα ειμαστε μικροι ….και αρα εισαστε τυχεροι.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    AΠΟ ΤΟ 1923 ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΗ ΤΟ…ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ…ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ…-''ΤΑ ΝΕΑ'' ΚΑΙ …''ΤΟ ΒΗΜΑ'',ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΙΣ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ MEGA CHANEL,ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *