Η μεγάλη βρωμιά: εμείς εναντίον ημών

Χαίρε Όμηρε,

Λαλείς μας: “Είναι πολύ βρώμικο το σύστημα…”

Όμως ‘βρώμικα’ πολιτικά συστήματα δεν υπάρχουν. Και η μοναρχία και η ολιγαρχία απλά είναι πολιτικά συστήματα.

Εάν μία κοινωνία ανθρώπων νομίζει πως η μοναρχία ή η ολιγαρχία είναι το…..
πολιτικό σύστημα εκείνο που μπορεί να λειτουργεί γιά το κοινό καλό της κοινωνίας τούτης, τότε καλώς. Κάθε ανθρώπινη κοινωνία πρέπει να έχει την ελευθερία να επιλέγει το πολιτικό σύστημα που αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων της.

Μία άλλη κοινωνία ανθρώπων νομίζει πως το πολιτικό σύστημα της μερικής ή πλήρους αντιπροσώπευσης είναι εκείνο το οποίο μπορεί να λειτουργεί γιά το κοινό καλό της. Τότε και αυτή η κοινωνία ανθρώπων πρέπει επίσης να έχει την ελευθερία να κάνει τις επιλογές της γιά την την οικονομική ευμάρεια και συλλογική της ευδαιμονία.

Μία τρίτη κοινωνία ανθρώπων νομίζει πως το μάλλον πολύ αυστηρό, απαιτητικότατο πολιτικό σύστημα της αυθεντικής ή γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας, το οποίο απαιτεί αυστηρή πολιτειότητα από τους πολίτες, είναι εκείνο το οποίο μπορεί να λειτουργεί γιά το κοινό καλό της. Τότε αυτή η κοινωνία δεν επιτρέπεται να υπάρχει πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.

Διότι χαλάει τα σχέδια των πολιτικών συστημάτων της μοναρχίας, της ολιγαρχίας, της πολυαρχίας, και της μερικής ή πλήρους αντιπροσώπευσης, όπως επίσης και τα σχέδια της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας που υπάρχει στις περισσότερες χώρες του κόσμου σήμερα. Όλα αυτά τα πολιτικά συστήματα δεν είναι ‘βρώμικα’, αλλά απλά χρησιμοποιούν κάθε μέσον, είτε θεμιτό έιτε αθέμιτο, γιά να προφυλάσσονται από τον μεγάλο τους εχθρό, που είναι η αυθεντική ή γνήσια ή πραγματική δημοκρατία.

Εκείνο που μου προξενεί κατάπληξη είναι το πόσο ενωμένος και συσπειρωμένος είναι ο ελληνικός μας κόσμος –πράγματι σαν μία ατσάλινη γροθιά– γύρω από τον κοινό στόχο και σκοπό, που είναι η καταπολέμιση της αυθεντικής ή γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας. Μου προξενεί κατάπληξη διότι, πλήν του ελληνικού μας κόσμου, όλα τα άλλα έθνη του πλανήτη, κυριολεκτικά δοξάζουν και εξυμνούν τον ελληνικό μας κόσμο γιά την αυθεντική ή γνήσια ή πραγματική δημοκρατία.

Εδώ λοιπόν είναι η μεγάλη βρωμιά. Εμείς εναντίον ημών και όλων όσων τολμούν έστω και να σκέφτονται δημοκρατικά.

Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

Είναι πολύ βρώμικο το σύστημα φίλε…
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Όμηρος Αλεξάνδρου

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *