Σε ποια εταιρία έδωσαν άδεια να χτίσει και τη θάλασσα

Την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και θαλασσίου χώρου στην εταιρεία S& B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., που ανήκει στην….
οικογένεια Οδυσσέα Κυριακόπουλου για την εκτέλεση του έργου

”Κατασκευή προστατευτικού κρηπιδώματος στις εγκαταστάσεις φόρτωσης της εταιρείας S & B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., στη θέση «Βούδια», νήσου Μήλου, Ν. Κυκλάδων» έδωσαν με κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 18 Δεκεμβρίου και δημοσιοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας . Η εταιρία τα επόμενα πέντε χρόνια θα καταβάλλει τίμημα 290 χιλιάδες Ευρώ περίπου στο δημόσιο ενώ από τη συγκεκριμένη απόφαση δεν προκύπτει καταληκτική προθεσμία στην παραχώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραλία Βούδια η S&B έχει ήδη βιομηχανικές εγκαταστάσεις ενώ όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές των κυρίων Στουρνάρα, Μανιάτη και Βαρβιτσιώτη «Για τα (2) δύο πρώτα έτη της παραχώρησης το αντάλλαγμα αφορά συνολικά την έκταση του αιγιαλού και όχι του θαλασσίου χώρου – πυθμένα μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου και θα πρέπει να καταβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ εντός μηνός από την υπογραφή της παρούσας. Για τα επόμενα έτη το αντάλλαγμα αφορά την έκταση του αιγιαλού συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του κρηπιδώματος που θα κατασκευασθεί και θα κάνει χρήση η εταιρεία».

ΝΙΚ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *