Ο Παπακωνσταντινου έχει χάσει την μπάλα!

Όταν επί 18 μήνες παίζεις πόκερ με τις αγορές και κάνεις τα ίδια λάθη συνεχώς, τότε ίσως συμβαίνει κάτι περισσότερο από το να είσαι απλά άστοχος.

Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε…
ότι στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012, αλλά εναλλακτικά μπορεί να…..
προσφύγουμε στον μόνιμο μηχανισμό (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ουσιαστικά και για ένα νέο Μνημόνιο αλλά και για αδυναμία αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνουμε από την Τρόικα.

Με αυτές τις δηλώσεις, η αγορά άρχισε να κατρακυλά με απώλειες άνω του 2% ενώ το spread εκτοξεύθηκε πάνω από τις 1.144 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, το spread του 10ετούς ομολόγους εκτοξεύθηκε στα επίπεδα των 1.150 μονάδων, παραπέμποντας σε επιτόκιο 15%, ενώ τα CDS (τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας) έσπασαν κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 1.300 μονάδες για την 5ετία.

Την ίδια ώρα, η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα είναι πρωτοφανής: σύμφωνα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, το έλλειμμα φαίνεται να μεγεθύνεται κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ στοπ πρώτο τετράμηνο της χρονιάς.

http://epanastasi-gr.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΔΥΝΟΙ!!ΕΙΧΑΝΕ ΟΝΤΩΣ ΣΧΕΔΙΟ! ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ! ΑΠΛΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *