Το Μνημόνιο είναι συνταγματικό και νόμιμο, υποστηρίζουν εισηγήτριες του ΣτΕ


Οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, της ΕΣΗΕΑ, σωματείων συνταξιούχων και άλλων φορέων που ζητούν να ακυρωθεί το Μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα συζητηθούν την επόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ….
δύο εισηγήτριες πρόκειται να προτείνουν να απορριφθούν όλες οι προσφυγές, καθώς το Μνημόνιο είναι συνταγματικό και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Οι εισηγήτριες των Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου θα θέσουν και ζήτημα εννόμου συμφέροντος όσων προσέφυγαν στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον, εκτός της Ομοσπονδίας Εργατικών Στελεχών Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου ο λόγος ακυρώσεως, ότι το Μνημόνιο (Ν. 3845/2010) είναι ανυπόστατο διότι κατά την ψήφισή του δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη κατά το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, είναι απορριπτέος, διότι βασίζεται στην εσφαλμένη εκδοχή ότι το Μνημόνιο αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Ακόμα, οι εισηγήτριες θα αναφέρουν ότι με το ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και η «ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την κατ’ άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».

Ακόμα, θα αναφέρουν ότι «με τις διατάξεις του ν. 3845/2010 δεν κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεννόησης, ούτε, άλλωστε, παραχωρούνται με αυτό αρμοδιότητες σχετικές με την άσκηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας και την εποπτεία της υλοποιήσεώς της στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως εσφαλμένως υπολαμβάνουν οι αιτούντες».

Όσον αφορά στις περικοπές των αποδοχών και των συντάξεων που προβλέπει το Μνημόνιο, οι δύο σύμβουλοι θα εξετάσουν τη συμβατότητα των ρυθμίσεων αυτών του Μνημονίου προς το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών. Πρόκειται να δεχθούν ότι το δικαίωμα στη σύνταξη και στο μισθό προστατεύεται, ως περιουσιακό δικαίωμα, από το άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου, ωστόσο, ο περιορισμός του δικαιώματος αυτού με τις περικοπές που θεσπίζονται δικαιολογείται από υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος.

«Τα επίμαχα μέτρα, τα οποία αποτελούν τμήμα του ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, δικαιολογούνται κατ’ επίκληση σοβαρών λόγων δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι αποτελούν, ταυτοχρόνως, και σκοπούς κοινού ενδιαφέροντος των κρατών – μελών της Ένωσης», θα επισημάνουν χαρακτηριστικά.

Οι δύο εισηγήτριες θα αναφέρουν επίσης ότι με το Μνημόνιο «ελήφθησαν μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για την άμεση αντιμετώπιση της οξείας δημοσιονομικής κρίσης, η οποία είχε καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας μέσω των διεθνών αγορών και πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της».

«Πέραν της αποτροπής του κινδύνου πτωχεύσεως της χώρας, με τα μέτρα αυτά, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο ενός “εμπροσθοβαρούς“ προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, επιδιώκεται, περαιτέρω, η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών κατά τρόπο διατηρήσιμο και βιώσιμο. Εντός του πλαισίου αυτού, επιδιώκεται η μεσοπρόθεσμη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η αναστροφή της αυξητικής πορείας του δημοσίου χρέους, στόχοι, δηλαδή, η επίτευξη των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην ταχεία επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.

Η λήψη των μέτρων του ν. 3845/2010 εκρίθη, εξάλλου, επιβεβλημένη για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος, κατά τα ήδη εκτεθέντα, δημιουργήθηκε από τα κράτη – μέλη της ευρωζώνης με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Περαιτέρω, η λήψη των μέτρων αυτών συνιστά εκπλήρωση υποχρεώσεως της Ελλάδας, η οποία πλέον απορρέει από την ιδιότητά της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τη συμμετοχή της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά, τα οποία είχαν περιληφθεί στις συστάσεις του Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2010 και προβλέπονται ήδη από την προαναφερθείσα απόφαση 2010/320 του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2010, αποβλέπουν στην επιτυχία της προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής, η οποία ανελήφθη, στο πλαίσιο της τηρήσεως των υποχρεώσεων δημοσιονομικής πειθαρχίας της χώρας, για τη διόρθωση του υπερβολικού της δημοσιονομικού ελλείμματος. Πέραν τούτων, η λήψη των μέτρων αυτών εκρίθη επιβεβλημένη για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης και της συναλλαγματικής θέσης του κοινού νομίσματος», θα προσθέσουν.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί παράβασης των συνταγματικών επιταγών, οι δύο εισηγήτριες θα αναφέρουν ότι «οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί περί παραβάσεως της αρχής της αναλογικότητας είναι απορριπτέοι. Ειδικότερα, αβασίμως προβάλλεται ότι ο νομοθέτης παρέλειψε να εξετάσει προ της λήψεως των συγκεκριμένων μέτρων, το ενδεχόμενο υιοθέτησης εναλλακτικών λύσεων, ηπιότερων, δηλαδή, μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Και τούτο, διότι, ανεξαρτήτως του ότι η μείωση του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των δαπανών κοινωνικής ασφάλισης αποτελεί, κατά τα ήδη εκτεθέντα, όχι μόνον δέσμευση της χώρας, αναληφθείσα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού χρηματοδοτικής στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά προεχόντως υποχρέωση ευθέως απορρέουσα από τις διατάξεις των Συνθηκών περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και συντονισμού των οικονομικών πολιτικών των κρατών – μελών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, τα επίμαχα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, τμήμα μόνον του οποίου αποτελούν.

Κατά συνέπεια, η επιχειρούμενη δημοσιονομική προσαρμογή δεν επικεντρώνεται στα μέτρα περικοπής των αποδοχών και των επιδομάτων των μισθωτών του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα και των συνταξιούχων, αλλά αφορά στη λήψη κατά την επόμενη τριετία διαφόρων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων, η συντονισμένη εφαρμογή των οποίων εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην βελτίωση των δημοσιονομικών της μεγεθών, κατά τρόπο που αναμένεται να διατηρηθεί και μετά την πάροδο της τριετίας».

Ακόμη, θα αναφέρουν ότι οι διατάξεις του Μνημονίου δεν προσκρούουν – όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες – σε μια σειρά άρθρων του Συντάγματος, όπως περί παραβιάσεως του προστατεύοντος την ανθρώπινη αξία άρθρου 2 του Συντάγματος και των κατοχυρωμένων με το άρθρο 4 παρ. 1 αρχής της ισότητας και με το άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ του Συντάγματος αρχής της αναλογικότητας.

Θα αναφέρουν ότι οι επίδικες ρυθμίσεις, με τις οποίες επέρχεται μεν, κατ’ αρχήν, επέμβαση σε περιουσιακά δικαιώματα, εξασφαλίζουν δίκαιη ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις του γενικού συμφέροντος και την ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Συνεπώς, δεν αντίκεινται στο άρθρο 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου και τα περί του αντιθέτου προβαλλόμενα με την κρινόμενη αίτηση είναι απορριπτέα ως αβάσιμα.

Ανακοίνωση του ΣτΕ

Για το ζήτημα των εισηγήσεων του Μνημονίου, το ΣτΕ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι το Μνημόνιο συνεννόησης «αποτελεί ένα μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα του ελληνικού κράτους, με το οποίο καθορίζονται οι στόχοι δημοσιονομικής προσαρμογής και τα μέσα επίτευξής τους, με σκοπό την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Το ίδιο το Μνημόνιο δεν περιέχει κανόνες δικαίου και, συνεπώς, δεν έχει έννομες συνέπειες. Τέτοιες συνέπειες προκύπτουν το πρώτον με την θέσπιση από τη νομοθετική εξουσία, ρυθμίσεων, με τις οποίες πραγματοποιούνται οι εξαγγελλόμενες στο Μνημόνιο δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές.

Το Μνημόνιο, δεν αποτελεί διεθνή συνθήκη κατά την έννοια της Σύμβασης της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών.

Το γεγονός ότι και τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που υπέγραψαν το Μνημόνιο δεν θεώρησαν ότι αυτό έχει χαρακτήρα διεθνούς σύμβασης, συνάγεται από το γεγονός ότι μετά την υπογραφή του Μνημονίου και τη δημοσίευση του ν. 3845/2010, στον οποίο προσαρτώνται ως παραρτήματα τα δύο κυριότερα μέρη του Μνημονίου, εκδόθηκε, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 126 παρ. 9 και 136 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απόφαση 2010/320/ΕΕ του Συμβουλίου, με την οποία προσδιορίστηκαν τα δημοσιονομικά και οικονομικά μέτρα, που υποχρεούται να λάβει το ελληνικό κράτος για να περιορίσει το υπερβολικό έλλειμμα. Από την απόφαση δε αυτή δημιουργούνται υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε σχέση με την πραγματοποίηση των μέτρων αυτών, σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».
/tvxs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

40 Comments

  1. Ανώνυμος

    Εβελυν-Μικέλα-Μαίρη Γ. Σαρπ
    Στο supreme cort το ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής οι 5 από τους 9 δικαστές είναι εβραικής καταγωγής.
    Οι εβραίοι στην Αμερική είναι το 2%.
    Ισως και στο δικό μας συμβούλιο της επικρατίας
    να έχουμε τέτοια φρούτα.
    Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.
    Όπως λέμε Goldstein.
    Περίμενε ρε Έλληνα να βρεις το δίκιο σου.
    Ποιός θα τα βέλει με τα θηρία ;
    Κ Α Ν Ε Ν Α Σ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι Σύμβουλοι:

    — Σαρπ Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη——–

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 13 ΜΗΝΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    ΑΠΛΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΓΑΠ.

    ότι με το ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και η «ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ "ΠΑΡΟΥΝ" ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ? ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ?

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ο ΓΑΠΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΣΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠΑ
    ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ……

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ότι με το ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και η «ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».

    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΜΙΤΣΟΣΚΥΛΕ λες « η βία είναι η μόνη λύση που θα πρέπει να αποφύγουμε » μόνο που η βία δεν είναι λύση !!! Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης είναι λύση και πρέπει οπωσδήποτε να πράττει το καθήκον της γιατί αλλιώς θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους μαζί πολιτικούς, πολίτες, δικαστές και δικηγόρους.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ο Παπαδόπουλος στην δικτατορία τους δικαστές και το ΣΤΕ χρησιμοποιούσε για να νομιμοποιείται, τώρα γίνεται το ίδιο. Δυστυχώς τέτοιους ανθρώπους προδότες και δοσίλογους απο το 1945 έχουμε για δικαστές και κυβερνήτες.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, Ή ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ? ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ-ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ- ΑΛΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ!

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΓΙΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ, ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟΚΑΝΕΣ, ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. ΣΑΡΠ ΕΒΕΛΥΝ ΜΙΚΕΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΓΗΤΡΙΑΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.
    Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Π0ΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΠ ΕΒΕΛΥΝ ΜΙΚΕΛΑΣ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    Reply
  12. Σκηνή και σαπούνι!!!

    Άλλο η βία και άλλο το Ξέσπασμα της οργής.

    Άλλωστε λύσει δεν μπορεί να δώσει η λογική που δημιούργησε το πρόβλημα.

    Reply
  13. Σκηνή και σαπούνι!!!

    Η μόνη λύση, Σκηνή και Σαπούνι ( το τελευταίο δεν είναι απολύτως απαραίτητο)

    Reply
  14. Ανώνυμος

    1:01 μ.μ.

    Από το ΄74 η δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη, ακόμα και από τους νόμους!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΜΙΤΣΟΣΚΥΛΕ δεν είπες το καλύτερο : Τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν παραγράφονται για περίπου 20 χρόνια
    μετά την αποκατάσταση της νόμιμης εξουσίας, του Ελλάνικου λαού.

    Reply
  16. Προβοκάτορας

    Νόμιμη η πώλησή του οικοπέδου,
    ………μαζί με τα εμπεριεχόμενα ζώα! αφού την αποδέχθηκαν.

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Φίλε 11:25, δυστυχώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων, γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις
    των εισηγητών. Τι ψάχνουμε βρε παιδιά, όλα ''στημένα'' είναι! Πότε υπήρχε πραγματικά
    ανεξάρτητη δικαιοσύνη?
    Όσο για την Σάρπ, καμμιά βρωμοεβραία θα είναι.
    Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι δικαστικοί, μέλη Μασωνικών Στοών.

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΡΡΟΗ, ΠΟΥ

    ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.

    Reply
  19. ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟ

    όχι μόνο είναι αντισυνταγματικό το μνημόνιο , αλλά είναι αντισυνταγματικοί και δεκάδες νόμοι και νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια στη βουλή των κάφρων.
    Οι συντάκτες όμως του συντάγματος , έχουν φροντίσει ώστε ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ να είναι συνυπεύθυνος ο λαός , αφού χρίζει τον απλό πολίτη , ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ του συντάγματος (ακόμα και με χρήση βίας) σε περίπτωση που παραβιαστεί από πολιτικούς.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
    Με βάση λοιπόν το ίδιο το σύνταγμα , "προβλέπεται" η παραβίασή του από την κυβέρνηση , αλλά σε τέτοια περίπτωση , είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο λαός να αποκαταστήσει την τάξη ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
    Αν δεν το κάνει , τότε θεωρείται (πάντα σύμφωνα με το σύνταγμα) ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
    Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του (για τον εαυτό του)…

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΙΑΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥΣ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    « Οι εισηγήτριες των Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου θα θέσουν και ζήτημα εννόμου συμφέροντος »
    Οι προσφεύγοντες όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες έχουν έννομο συμφέρον καθώς η μείωση των εισοδημάτων μεγάλης μερίδας πολιτών επηρεάζει και τα εισοδήματα των υπολοίπων. Έπειτα, η τήρηση του Συντάγματος και η εθνική κυριαρχία μας αφορά όλους :και τις εισηγήτριες και τους δικαστές και τους δικηγόρους και τους συνταξιούχους και τα αγέννητα παιδιά ακόμα.
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Reply
  22. Ανώνυμος

    Νοιώθω εγκλωβισμένη.Ούτε μια αχτίδα φωτός.Δεν
    υπάρχει διέξοδος,δεν υπάρχει χαραμάδα απ΄όπου
    θα προβάλλει η ελπίδα.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΩ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ. Π Ν Ι Γ Ο Μ Α Ι.
    Μ΄ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
    Ύπάρχουν στιγμές στη ζωή μας,που σηκώνεις τα
    χέρια ψηλά(όπως μπροστά στον θάνατο)
    Αυτό κάνω και τώρα.Εναποθέτω τις ελπίδες μου,
    μόνο στον ΘΕΟ και παρακαλώ,να μας λυπηθεί.
    Να λυπηθεί την πατρίδα μου και τους 'Ελληνες,
    που τόσα έχουν υποστεί.
    Φρύνη

    Reply
  23. Ανώνυμος

    1. Μαλακία:
    "θα θέσουν και ζήτημα εννόμου συμφέροντος όσων προσέφυγαν στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον"
    Απάντηση:
    Αρθρ120 του συντάγματος, "ΚΑΘΕ Ελληνας πολίτης δικαιούται και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ […]".
    2. Μαλακία:
    "οι εισηγήτριες θα αναφέρουν ότι με το ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και η «ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας». Ακόμα, θα αναφέρουν ότι «με τις διατάξεις του ν. 3845/2010 δεν κυρώνεται το Μνημόνιο Συνεννόησης"
    Απάντηση:
    -Δεν περιορίζει, εκχωρεί εξουσίες.
    -Δεν κυρώθηκε, σωστά, αφού ποτέ δεν έφτασε προς συζήτηση και ψηφοφορία ως επιβάλλεται από το σύνταγμα. Αντ' αυτής της διαδικασίας, ψηφίστηκε ένας κοινός Ελληνικός νόμος με τις ίδιες διατάξεις, που όμως αντίκεινται σε σύνταγμα και συνθήκη της ρώμης, άρα δεν ισχύει.
    3. Μαλακία:
    "Όσον αφορά στις περικοπές των αποδοχών και των συντάξεων που προβλέπει το Μνημόνιο, […] ωστόσο, ο περιορισμός του δικαιώματος αυτού με τις περικοπές που θεσπίζονται δικαιολογείται από υπέρτερους λόγους δημοσίου συμφέροντος. "
    Απάντηση:
    Η επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος πρέπει να αιτιολογείται αναλυτικά και πλήρως, ενώ παράλληλα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι προβλεπόμενες από το σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής διαδικασίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος, καταστρατήγηση του συντάγματος με την μορφή εκροπής κατά τα δικαιώματα και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ πραξικόπημα, κάτι για το οποίο η χώρα μας έχει πολύ κακή φήμη.
    Δεν θα καταχραστώ τον χώρο, θα συμφωνήσω όμως με τον κύριο "Insurrection", προσθέτοντας και κάτι ακόμα:
    "Εναν κουφοντίνα για τις κυρίες παρακαλώ." Το σύνταγμα δεν υπάρχει για να κάνουν ΕΚΕΙΝΕΣ καριέρα σε βάρος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων 11 εκατ. Ελλήνων. Να ξεβρομίσει το δικαστικό σώμα από αυτά τα παράσιτα, έχουν γίνει πια πάρα πολλά.
    Θα σεβαστείτε το σύνταγμα, ή θα σας πάρει ΟΛΟΥΣ (και όλες) μαζί ο διάολος. Το πολίτευμα της χώρας είναι προεδρευομένη αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Σ' όποια πατσαβούρα αρέσει. Αλλιώς, να το αλλάξει ΝΟΜΙΜΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5

    Reply
  24. Ανώνυμος

    Η εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας ακολουθεί τα ακόλουθα στάδια ελέγχου:
    Α) Καταλληλότητας: ο περιορισμός για να είναι κατάλληλος, πρέπει να επιφέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
    Β) Αναγκαιότητας: ακόμη και αν είναι κατάλληλος ο περιορισμός, δεν πρέπει να είναι επαχθέστερος από το αναγκαίο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος μέτρο, αλλά ο λιγότερο επαχθής για τον θιγόμενο αποδέκτη του μέτρου.
    Γ) Συνάφειας μέσου προς το σκοπό• μεταξύ του μέτρου και του επιδιωκόμενου σκοπού πρέπει να υφίσταται μία εύλογη σχέση. Ένας περιορισμός, και όταν ακόμη είναι κατάλληλος ή αναγκαίος, δεν πρέπει να συνεπάγεται περισσότερα μειονεκτήματα για τα δικαιώματα του πολίτη, παρά πλεονεκτήματα για τα δημόσια ή ιδιωτικά συνταγματικά συμφέροντα, στην προστασία των οποίων αποβλέπει.
    http://www.nomikaxronika.gr/article.aspx?issue=50
    Εκτός άλλων, μια απόδειξη ότι δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας είναι το ίδιο το αποτέλεσμα, καθώς δεν επιτεύχθηκε ο σκοπός της λήψεως των μέτρων.
    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5

    Reply
  25. Ανώνυμος

    ΛΕΝΕ : Ακόμα, οι εισηγήτριες θα αναφέρουν ότι με το ν. 3845/2010 δεν αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, που να περιορίζουν την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και η «ελληνική κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας».
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ :
    1) Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Δωδεκανήσου: 23-04-2010 http://www.primeminister.gr/2010/04/23/1629
    «Είμαστε υπό επιτήρηση. Είμαστε υπό κηδεμονία, για να το πούμε ακόμα πιο βαριά, για να είμαστε ειλικρινείς. Και θέλουμε βεβαίως, πολύ γρήγορα, με τις αποφάσεις μας, με το έργο μας, με τις αλλαγές που θα κάνουμε, να ξαναπάρουμε τις δικές μας τύχες στα δικά μας χέρια, να θέτουμε εμείς πια τις προτεραιότητές μας, με έναν βιώσιμο τρόπο. Και για να τελειώνουμε με την παραπληροφόρηση και το στρουθοκαμηλισμό, που επιδεικνύεται από πολλούς: η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σήμερα σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξαιτίας των ελλειμμάτων, εξαιτίας του χρέους που δημιούργησαν οι εγκληματικές για τον τόπο πολιτικές τής προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν υποστηρίζω ότι μειώθηκε η εθνική μας κυριαρχία, το να μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς, να έχουμε πολλές επιλογές και περιθώρια ελιγμών, που θα είχαμε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.»
    2) Δευτερολογία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: 22-03-2010 http://www.primeminister.gr/2010/03/22/1383
    «Η επιτήρηση αυτή, στην παρούσα φάση – και αυτό θέλω να το ξέρετε, πιθανώς δεν το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι – σύμφωνα με τα άρθρα του Μάαστριχτ, είναι η ισχυρότερη μορφή επιτήρησης, η οποία λέει ότι εάν, προχθές, στο ECOFIN, στην Ευρωομάδα, δεν είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει για συγκεκριμένα, πράγματι, δύσκολα μέτρα, τότε θα ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή που θα αποφάσιζε, και θα αποφάσιζε επί 26, όχι επί 27. Δηλαδή, της Ελλάδας, της έχει αφαιρεθεί, με τη διαδικασία αυτή, το δικαίωμα βέτο. Για τα δικά της πράγματα, για τη δική της οικονομία, για τις δικές της πολιτικές. Και μετά, μου λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία, ότι χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Ακριβώς αυτό έχουμε χάσει. Και αυτό είναι που θα ανακτήσουμε με τον αγώνα μας, την αξιοπιστία μας, το πρόγραμμά μας, τη δυνατότητα να ορίζουμε εμείς επιτέλους τις τύχες μας.»
    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5

    Reply
  26. Ανώνυμος

    « Οι εισηγήτριες των Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου θα θέσουν και ζήτημα εννόμου συμφέροντος » Οι δικηγόροι όπως όλοι οι πολίτες έχουν έννομο συμφέρον καθώς η μείωση των εισοδημάτων μεγάλης μερίδας πολιτών επηρεάζει και τα εισοδήματα των υπολοίπων. Έπειτα, η τήρηση του Συντάγματος και η εθνική κυριαρχία μας αφορά όλους :και τις εισηγήτριες και τους δικαστές και τους δικηγόρους και τους συνταξιούχους και τα αγέννητα παιδιά ακόμα.
    ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ.

    Reply
  27. Ανώνυμος

    INDIANOS

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΛΕΩ ΣΥΜΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑ..

    Η ΟΜΕΡΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ…

    ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΣΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΣΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ..

    ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΟΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΥΟ ΧΑΖΟΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑΧΥΡΙΘΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΡΟΜΠΟΚΟΠ
    ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΟΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΥΣ…

    ΘΑ ΤΗΣ ΒΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ..

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Πλακα εχουμε μερικοι.
    Vous voulez mr aussi un Coseil Constitutionnel?
    Για να πληρωνεις αλλα 6000Ευρω το κεφαλι εσυ και να σου λενε οτι εχει δικαιο η κομματοκρατια που θα τους διοριζει;
    Ξυπνατε ωρε!!!!
    Ποια παραδοση ειχε η χωρα μας σε θεσμους οπως του συνταγματικου διακστηριου;
    Μην παιρνουν τα μυαλα μας αερα.

    Reply
  29. Ανώνυμος

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΙMPERIUM…

    TA EXOYN ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΝΩΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…ΕΛΙΨΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ…
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΑΝΕΞΟΔΟ ΕΙΝΑΙ…

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Τι θεατρινοι που ειναι μα τον Θεο;
    Το στελνουν στην Ολομελεια για να χρυσωσουν το χαπι και να εδραισωσουν το αποτελεσμα
    Και μη πει κανεις για δικαστηριο δικαιωματων του ανρθωπου κι αλλα τετοια παρδαλα για να πληρωνονται τα χρυσα μυαλα του συστηματος γιατι θα τον παρει ο ο Διαολος
    Ξυπνειστε σας λεω τα δικτυα τους λειτουργουν αψογα σε παγκοσμιο επιπεδο

    Reply
  31. Fotis

    Την εισήγηση της κ. Σαρπ σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Παξινός:

    "Επιτελέσαμε το θεσμικό μας ρόλο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Το ίδιο και οι υπόλοιποι φορείς. Η εισηγήτρια του ΣτΕ αμφισβητεί τον ρόλο αυτό, όπως αμφισβητεί τον τρόπο λειτουργίας μέχρι τώρα του Κράτους Δικαίου, στο όνομα του εκάστοτε δημοσίου συμφέροντος.

    (Είναι μια εισήγηση, σεβαστή βεβαίως, όμως περισσότερο κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, ταυτιζόμενη απολύτως με τις απόψεις του υπουργείου Οικονομικών.

    Ουσιαστικά με την εισήγησή της αποτρέπει την περαιτέρω προσφυγή των πολιτών στα δικαστήρια για θέματα μείζονος σημασίας, αρνούμενη τον δικαστικό έλεγχο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
    Και αυτό είναι λυπηρό.
    Τον λόγο έχει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση, επειδή κρίθηκε το θέμα ως μείζονος σημασίας".

    Reply
  32. Ανώνυμος

    ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΔΗΛ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ?

    ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!

    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΑΤΙΑ ΔΗΛ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ?

    ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΡΕΛΛΑ!ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ!
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ?
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΙΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΜΟΣ!

    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!

    Reply
  33. Ανώνυμος

    Πουλημένοι-πουλημένοι
    άλλος δρόμος δεν σας μένει
    κάσα καρφωμένη
    Το επίθετο ΣΑΡΠ δεν είναι ελληνικό.Απο που είναι
    η εν λόγω κάργια ?
    Για πόσα χρόνια ακόμη θα επικαλούνται το δημόσιο
    συμφέρον και τους δημοσιονομικούς λόγους ?
    Η Λετονία εφαρμόζει άλλους νόμους και κρίθηκε
    αντισυνταγματικό ? Δεν ντρέπονται τα τομάρια ?

    Reply
  34. NOSTOS

    Κανουν τα παντα για να μας χρυσωσουν το χαπι,ολοι παιζουν το παιχνιδι του ΔΝΤ..μα ολοι μηδενος εξαιρουμενου.
    Εντυπωση θετικη μου προκαλεσε το γεγονος πως οι Ιρλανδοι δημοσιογραφοι και γενικα τα εκει ΜΜΕ αντιμετωπισαν την προσφυγη της χωρας τους στο ταμειο στηριξης..ρομπα τον εκαναν τον υπουργο τους σε τηλεοπτικη εκπομπη,ενω εδω οι δικοι μας εχουν παρει εργολαβια και αβανταρουν την κυβερνηση και το ΔΝΤ..

    Reply
  35. Ανώνυμος

    To συνταγμα μας εχει γινει σαν τις ιστοριες του Χοτζα
    "Κι εσυ δικαιο εχεις" ελεγε ο Χοτζας στον πασα από φοβο προς την εξουσια κι "εσυ δικαιο εχεις" ελεγε στον συμπολιτη του που καταπιεζε η εξουσια οταν κληθηκε να λυση την διαφορα μεταξυ τους.
    Δες ποιος ειναι ο Χοτζας στην περιπτωση μας ;
    Τα ΄λεγε καλη του ωρα ο καθηγητης μας αυτα και τον ακουγαμε τοτε σαν χανοι.
    Επρεπε να γερασουμε να καταλαβουμε τι ελεγε τοτε.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *