ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη έχει βαλθεί να ισοπεδώσει όλους τους πυρήνες της ελληνικής περιφέρειας. Εφαρμόζει έναν εκτεταμένο Καλλικράτη σε όλους τους τομείς του Δημοσίου, ερημώνοντας πόλεις και χωριά…
Η περιφέρεια αιμορραγεί από τη μετανάστευση των νέων. Σε λίγο στον τόπο τους δεν θα μπορούν να μείνουν ούτε οι ηλικιωμένοι. Θα είναι αδύνατον να ζήσουν στους τόπους που γεννήθηκαν και όπου ξηλώνονται τα πάντα, ακόμα και τα ΑΤΜ της σύνταξής τους!»

Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας στα ΜΜΕ, στην Καλλονή της Λέσβου, συμμετέχοντας με μεγάλη ομάδα Πολιτευτών και Συντονιστών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λέσβου, στη σημερινή 24ωρη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι και για την απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ., που ξηλώθηκε την περασμένη Κυριακή με τρόπο που θύμιζε εποχές Σικάγο ή εποχές Γκεστάπο.

Η κινητοποίηση έγινε από το σύνολο των κατοίκων της Καλλονής, με κλειστά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα, ακόμα και τα σχολεία, μετά από απόφαση της Επιτροπής Αγώνα με επικεφαλής το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κκ Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον τέως Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Σπύρο Γαληνό και μέλη της Συντονιστικής, επισκέφθηκαν για προσκύνημα τον Ταξιάρχη στην περιοχή Μανταμάδος.

Επόμενος σταθμός της σημερινής περιοδείας του Τέρενς Κουίκ στη Λέσβο ήταν η περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου βρίσκεται παραδοσιακός οικισμός Αγγειοπλαστικής, ίσως και ο μοναδικός στο Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ο πρώην Δήμαρχος Μανταμάδος Στέφανος Αποστόλου, ο οποίος συνόδευε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, επεσήμανε ότι ο οικισμός είναι υπό κατάρρευση, δεδομένου ότι κανένα μέτρο προστασίας δεν παρέχεται αρμοδίως για τη συντήρηση και διατήρηση των μοναδικών αυτών κτιρίων με τα καμίνια και τους φούρνους τους.

Πολύς λόγος έγινε και για τα νησιά Τοκμάκια που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Στεφάνου και τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες – είναι προς πώληση σε ξένους «επενδυτές» αγνώστου εθνικότητας!

Όπως εξήγησε ο κ. Στέφανος Αποστόλου, τα 4 αυτά νησιά είναι χαρακτηρισμένα ως δασικές εκτάσεις, γεγονός που δίνει ασπίδες στο κράτος να αποφύγει ανεπιθύμητες παραχωρήσεις σε «αγνώστους».

«Δεν είμαστε αντίθετοι με επενδύσεις, αλλά να ξέρουμε με ποιους και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν, επ’ ωφελεία της Μυτιλήνης και της Ελλάδας» ανέλυσε ο πρώην Δήμαρχος Μανταμάδος.

Αργά το απόγευμα ο Τέρενς Κουίκ είχε με το Σπύρο Γαληνό και την ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που το συνόδευε στη σημερινή περιοδεία, είχαν σύσκεψη για μία κατ’ αρχήν συνεννόηση για την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Κινήματος που θα γίνει στο νησί στις 10 Μαρτίου με θέμα Νησιωτική Πολιτική και Τοπική Ανάπτυξη.

Αύριο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα επισκεφθεί τη Κέρκυρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *