Νέο δάνειο με νέο μνημόνιο θα προτείνει το ΔΝΤ στην έκθεση αξιολόγησης

Την ανάγκη η Ελλάδα να λάβει ένα ακόμη δάνειο από την τρόικα, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα νέο Μνημόνιο, θα επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην έκθεση αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής, η οποία συζητείται την Παρασκευή 30 Μαΐου από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού……

Τα μέλη του ΔΝΤ, χωρίς την παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα απουσιάζει στο εξωτερικό, αναμένεται επίσης να εγκρίνουν και την εκταμίευση της διπλής δόσης συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκθεση που συνέταξε ο Πόουλ Τόμσεν μαζί με τους συνεργάτες του τεκμηριώνει την ανάγκη παροχής νέου δανείου προς την Ελλάδα ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση του ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καλύψει αυτές τις ανάγκες από τις αγορές με έκδοση νέων ομολόγων, καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και έτσι θα αυξανόταν σημαντικά το κόστος δανεισμού της χώρας μας και θα επηρεαζόταν αρνητικά η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Παράλληλα, η έκθεση θα αποκλείει την εναλλακτική λύση κάλυψης του …………………ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *