«Η Ευρώπη αλλάζει, εμείς είμαστε στο μηδέν»

«Η Ευρώπη αλλάζει, εμείς είμαστε στο μηδέν»Ο Τάσος Γιαννίτσης για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής 
Ο πρώην υπουργός και…
πανεπιστημιακός Τάσος Γιαννίτσης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής σημειώνοντας «Υπήρξε πρόοδος για την Ευρώπη. Εμείς δεν ήμαστε στη συζήτηση και θα μείνουμε σε σημείο μηδέν όσο περιμένουμε να βγούμε από την κρίση μόνο με βοήθεια απέξω, χωρίς δική μας στρατηγική»».

Στην ίδια συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» σχολιάζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης αλλά και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

Ο κ. Γιαννίτσης υπογραμίζει ότι δεν αρκεί μια επιστολή του Α. Σαμαρά για να κερδίσει η χώρα μας ξανά την αξιοπιστία της διεθνώς και αποκλείει επίσης ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί με την υποστήριξη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ αλλά μόνο «όταν εμείς αποφασίσουμε να αφήσουμε πίσω μας όσα μας έφεραν στην κατάρρευση.»

Αναφερόμενος στις πολιτικές αλλαγές σε συνολικό επίπεδο στην Ευρώπη, τονίζει την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής και προειδοποιεί με τη σειρά του για τον κίνδυνο να διαχωριστεί η Ευρώπη «μια κυρίως Ευρώπη και μια λατινοαμερικανική του Νότου».

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβερνητικό πόστο ενώ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η δεύτερη θέση του δίνει «μια ευκαιρία να σκεφτεί τη στρατηγική του με κριτήριο πρωτίστως τη χώρα και το ρόλο του και όχι την αριθμητική ικαονποίηση».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *