Ποια Δημοκρατία φοβάται τις εκλογές; Μόνο η δική τους, που είναι ψευδεπίγραφη…

Γράφει ο Μαγια

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, εφημερίδα Kontra news, έγραφε με πηχιαίους τίτλους στην πρώτη σελίδα: «Αποκάλυψη: Μάζευαν λεφτά στο γάμο Κόκκαλη-Μαρτίνου για τους 180. Ερανος μεταξύ των καλεσμένων στον
μυθικό γάμο των Σπετσών. Θλιβερή επιστροφή σε πρακτικές του 1965 για να διασωθεί η κυβέρνηση και να μην γίνουν εκλογές».
Ενάμιση μήνα ενωρίτερα στις 30 Ιουλίου τα «Παραπολιτικά» δημοσιεύουν με οκτάστηλο τίτλο, «δήλωση-βόμβα» του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλου: «Εκτροπή με εξαγορά βουλευτών. Παζάρια τύπου ΄65 εν όψει των Προεδρικών».
Και τα δυο πρωτοσέλιδα έκαναν το γύρο του Διαδικτύου. Αλλά, ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς ενοχλήθηκε, ουδείς αντέδρασε!
Και ξαφνικά, μόλις ο Σκουρλέτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  επικαλούμενος τα δημοσιεύματα, επανέλαβε τα ίδια από το πρωινό «στασίδι» του Mega, έγινε το «έλα να δεις»!
Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν έχει δωροδοκηθεί βουλευτής.
Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια σπάνια παρέμβασή του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, αφού χαιρέτησε την εισαγγελική παρέμβαση, επετέθη με σκληρή γλώσσα στον Αλέξη Τσίπρα. Από κοντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας αντίστοιχη φρασεολογία και κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος.
Όλη αυτή η όψιμη πρεμούρα, προδίδει την ανασφάλεια και τον πανικό του καταρρέοντος συστήματος εξουσίας.
Η επιλογή του Μεγαρου Μαξίμου να φέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα συμπίπτει με την αποκάλυψη της ΕΛΣΤΑΤ για την παταγώδη αποτυχία, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο του success story, αλλά και με την αποδυνάμωση της κυβερνητικής ρητορικής για έξοδο από τα Μνημόνια, μετά όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας με κορυφαία τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος χαρακτήρισε «πρόωρη» οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το τί μέλλει γενέσθαι μετά την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος στο τέλος του 2014. Προτεραιότητα η αξιολόγηση της τρόικας» συμπλήρωσε.
Η κυβέρνηση, παραμένοντας γαντζωμένη από το ετοιμόρροπο κλαδί της εξουσίας, τορπιλίζει το κλίμα πολιτικής σταθερότητας. Η σοβούσα πολιτική κρίση θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Η άρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου, να γίνουν εκλογές, μπορεί να αποδεικνύει το αδιέξοδό τους, αλλά η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί μονόδρομο. Ακόμη και η δημοσκόπηση της GPO, για λογαριασμό του Mega, καταγράφει μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό του οποίου ξεπερνά κατά 2,5 μονάδες το άθροισμα των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης. Η απόλυτη επιβεβαίωση ότι, η ΝΔ, του Σαμαρά, ακολουθεί την πορεία εξαέρωσης του ΠΑΣΟΚ, του Βενιζέλου.
Αλήθεια, ποια Δημοκρατία φοβάται τις εκλογές; Μόνο η δική τους, που είναι ψευδεπίγραφη…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *