Σ. Θεοδωράκης: Να αλλάξουν τάσεις οι πολιτικές παρατάξεις

Τις θέσεις του Ποταμιού αλλά και το τι προτίθεται να κάνει η παράταξη στο άμεσο μέλλον, ανέλυσε στον ΑΝΤ1 ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο αρχηγός της παράταξης μίλησε στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη και αρχικά αναφέρθηκε στους ψηφοφόρους και τις πολιτικές παρατάξεις, επισημαίνοντας πως «δε ζητάμε από τον κόσμο να αλλάξει κόμμα, ζητάμε από τα κόμματα να αλλάξουν τάσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «ο κόσμος έχει ανάγκη από καλύτερες πολιτικές παρατάξεις. Καλύτερο ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη Νέα Δημοκρατία. Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ήταν σαν να ακούω στο παρελθόν τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή. Ο λόγος της εξουσίας και όσων τη διεκδικούν, είναι ίδιος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ανεργία, επεσήμανε: «Οι θέσεις εργασίας, για εμάς, δεν δημιουργούνται από το Δημόσιο, αλλά από την επιχειρηματικότητα. Το Δημόσιο δημιουργεί θέσεις εργασίας με τα μεγάλα κατασκευαστικά του έργα, που επιδοτούνται από την Ευρώπη.

Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να εξάγει προϊόντα. Μία από τις 21 προτάσεις μας είναι η μείωση του ΦΠΑ στις εξαγωγές».

Για το ελληνικό χρέος σχολίασε πως «δεν είναι βιώσιμο. Όσο ωραίος και να είναι κάποιος, δε θα του χαρίσουν ποτέ το μισό του χρέος. Σκεπτικό μας είναι πως το θέμα δεν είναι να ζητάς, αλλά να δημιουργείς προϋποθέσεις και συνθήκες για να κερδίζεις».

Για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστούν μεμονωμένα, κατά περίσταση. «Δεν πρέπει να γίνει διαγραφή των δανείων. Πρέπει να αξιολογούνται διαφορετικά και να μη χάνουν οι πολίτες τα σπίτια τους. Θέλουμε δίκαιες λύσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε και τις εκτιμήσεις του για την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «είναι σε πανικό. Άλλο πρόσωπο δείχνει στο εσωτερικό και άλλο στο εξωτερικό. Το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνες. Συμμετείχαν στο πάρτι, δεν σταμάτησαν τις απάτες και το κλέψιμο και όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, πήγαν στο ΔΝΤ για να ζητήσουν βοήθεια».

Όσο για το αν προτίθεται να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του Ποταμιού άφησε ανοιχτή πόρτα, αλλά όχι για τις παρατάξεις αλλά για τα πρόσωπα που τις εκπροσωπούν τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το ένα θέμα είναι οι θέσεις και το άλλο το πρόγραμμα, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Νέα Δημοκρατία, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι ίδιοι.

Εμείς λέμε να συζητήσουμε από πολύ νωρίς για το τι λύσεις πρέπει να δοθούν, ώστε όταν έρθει ο πολιτικός χρόνος να δούμε ποιος έχει διάθεση».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *