Ψωμιάδης: «Η Δημοκρατία στήνεται στο απόσπασμα»

Από τις ΗΠΑ που βρίσκεται σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολίασε τα σημερινά γεγονότα στις παρελάσεις τονίζοντας πως «ο ελληνικός λαός απελπισμένος οδηγείται σε πράξεις απόγνωσης».
Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για «οικονομική κατοχή, που καταλύει Σύνταγμα και θεσμούς».

Η δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη
«Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα μνήμης, θυσίας, αγώνα και αντίστασης στον ολοκληρωτισμό και…
στα ξένα συμφέροντα.
Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει για όσα συνέβησαν σήμερα και, βέβαια, τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν. Όμως, η Δημοκρατία στήνεται στο απόσπασμα. Ο ελληνικός λαός απελπισμένος οδηγείται σε πράξεις απόγνωσης. Καταδικάζουμε τις ακραίες μειοψηφίες, όπως κάναμε πάντοτε, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τους παππούδες με την τσακισμένη σύνταξη, τους γονείς και τους δασκάλους που εδώ και δυο χρόνια ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, τους μαθητές που δεν έχουν βιβλία, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους που κλείνουν τα καταστήματα.
Κοιτάξτε, όμως, κ. Παπανδρέου, πού οδηγήσατε τη χώρα! Ακούστε επιτέλους το λαό. Σήμερα δολοφονείται η Δημοκρατία μας. Άθλιες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην του λαού. Οι πολίτες σύρονται στην εξαθλίωση.
Όμως, η ισοπέδωση δεν οδηγεί σε δημοκρατικές λύσεις. Σίγουρα όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι. Οι στιγμές απαιτούν απ’ όλους ψυχραιμία.
Τη σημερινή οικονομική κατοχή, που καταλύει Σύνταγμα και θεσμούς, ενωμένοι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όσοι βίωσαν την εθνική αντίσταση, πρέπει σήμερα να δίνουν το παράδειγμα. Μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανοικοδομήσουμε πάλι τη νέα Ελλάδα.
Η λύση πρέπει να είναι ελληνική. Ελληνική και δημοκρατική. Εκλογές εδώ και τώρα. Και πολιτικές για τους Έλληνες και το λαό, όχι για τις ξένες τράπεζες και για τις αγορές».

http://spnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *