Μάρκος Μπόλαρης: Ο περιφερειάρχης δεν είναι πασάς διορισμένος από το ντοβλέτι

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης προανήγγειλε μιλώντας στη F.S. την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να διεκδικεί και να έχει κομματικό χρίσμα. Παρουσιάζει τις προτεραιότητές του και υποστηρίζει ότι «ένας κύκλος πολιτικής και πολιτικών έκλεισε».

Συνέντευξη στην Αγγελική Σπανού

Τελικά, θα είστε υποψήφιος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Οι εκλογές για την αυτο-διοίκηση, για την….
περιφερειακή αυτο-διοίκηση, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Πρόκειται για άσκηση δημοκρατίας, αφού η αυτο-διοίκηση αφορά τους πολίτες της περιφέρειας. Είναι πρόκληση συλλογική, που αφορά τη διοίκηση, τη διαχείριση, μα πρώτιστα τις πολιτικές και τις προοπτικές για τον τόπο και τους πολίτες. Το κατόρθωμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών, όσων βιώνουν την ένταση της κρίσης και αναζητούν εναγώνια διεξόδους. Στην πρόκληση αυτής της συμμετοχής και της δημοκρατίας ανταποκρίνομαι θετικά.

Θα έχετε την υποστήριξη κάποιου κόμματος;

Αναζητώ την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη των δημοκρατικών πολιτών της περιφέρειας, των πολιτών που βιώνουν την απαξίωση κομματικών μηχανισμών, των συμπολιτών μου, που σηκώνουν το βάρος της κρίσης, των νέων παιδιών, που μπροστά στα αδιέξοδα αναζητούν λύση στο εξωτερικό, των αγροτών και των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επιστημόνων και των γυναικών που αγωνιούν, των μικρομεσαίων που ασφυκτιούν, αναζητώ και επιδιώκω τη συμμετοχή των ανέργων και όσων αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Τι θα κρίνει τη μάχη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Η Κεντρική Μακεδονία είναι η μεγάλη περιφέρεια της χώρας. Με κρισιμότατη γεωστρατηγική θέση και πλεονεκτήματα. Με τις μεγάλες πεδιάδες και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Με τις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές και βιοτεχνικές ζώνες. Με το εξαιρετικής σημασίας λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το σημαντικότερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με ζωντανές τις μνήμες του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη. Με παρούσες τις προκλήσεις τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Η μέχρι σήμερα στατική αντίληψη διαχείρισης από τις υπηρεσίες των πρώην επτά νομών, που συναποτελούν την περιφέρεια, έχει βαλτώσει τις προσδοκίες των πολιτών. Προσέρχομαι στις εκλογές προτείνοντας αυτο-διοικητική πρόταση για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη. Με στέρεη πεποίθηση ότι η αυτο-διοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας, όχι απλώς θεσμός διοίκησης σε περιφερειακό επίπεδο. Ο αιρετός περιφερειάρχης δεν είναι πασάς διορισμένος από το ντοβλέτι. Πρώτος σε μια δημοκρατική, κοινωνική, πατριωτική, αναπτυξιακή πορεία πρέπει να είναι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *