Απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας


Κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή
της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά και να ικανοποιηθούν οι
απαιτήσεις του μνημονίου για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής
ενέργειας
και πρόσβαση των ανταγωνιστών της ΔΕΗ σε λιγνιτική παραγωγή
ρεύματος, βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και εκπροσώπων της
τριμερούς.

Το νεώτερο στοιχείο που προκύπτει από τις
διαπραγματεύσεις που γίνονται σε Αθήνα και Βρυξέλες είναι ότι η “τρόικα”
δεν θεωρεί ως αποδεκτή λύση μόνο την παραχώρηση σε ιδιώτες των
ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων λιγνίτη σε Δράμα, Ελασσόνα και Βεγόρα, αλλά
πιέζει ώστε μέχρι να γίνουν οι παραχωρήσεις των κοιτασμάτων (αν επιλεγεί
αυτή η λύση για το άνοιγμα της αγοράς) να γίνουν και άλλες ενέργειες
που θα διευκολύνουν / επιταχύνουν την πρόσβαση των ιδιωτών στους
λιγνίτες.

Τέτοιες προτάσεις που
έχουν ακουστεί περιλαμβάνουν την πώληση ή μίσθωση του 40 % των
λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την ανταλλαγή λιγνιτικής ενέργειας με άλλης
μορφής παραγωγή από ευρωπαϊκές εταιρίες ηλεκτρισμού ή τη διενέργεια
δημοπρασιών για την παραχώρηση σε ιδιώτες ενέργειας από τις λιγνιτικές
μονάδες της ΔΕΗ.
ΑΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Κι εγώ πήγα και έβαλα στο κατάστημά μου Verbund και τη πάτησα. Ο λόγος που πήγα στη Verbund ήταν επειδή για να περάσω τη παροχή στο όνομά μου, μου ζητούσε η ΔΕΗ 500€ εγγύηση, αλλά και επειδή υποσχόντουσαν 15-20% φθηνότερο ρεύμα.

    Εκεί που πλήρωνα γύρω στα 250€ το μήνα μου στείλανε για δέκα μέρες κατανάλωσης 380€. Στο δεύτερο λογαριασμό μου ήρθε 980€. Όταν το είδα κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό.
    Έχω διαμρτυρηθεί και προφορικώς και γραπτώς και μένα μου είπανε τα ίδια. Ότι επειδή δεν έχουν μετρήσεις από τη ΔΕΗ στέλνουν βάσει του Μ.Ο. των καταναλώσεων του τιμολογίου και θα μου πιστωθεί η διαφορά. Αναμένω. Εγώ πάντως πλήρωσα μόνο τον πρώτο λογαριασμό. Τους επόμενους δεν τους πληρώνω μέχρι να μου έρθει διορθωτικός βάσει της πραγματικής μου κατανάλωσης.
    Οι άνθρωποι είναι γελοίοι. Τους έχω στείλει τα εκκαθαριστικά των προηγούμενων καταναλώσεων και δεν προσαρμόζουν τους λογαριαμούς μου βάσει των προηγούμενών μου καταναλώσεων στη ΔΕΗ. Αν τολμούν ας έρθουν να το κόψουν πάντως.
    Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και αηδίες. Ποιο το όφελος? Και ταλαιπωρία και χασούρα. Αυτοί είναι χειρότεροι από τη ΔΕΗ. Άσε που το μετάνιωσα που δίνω τα λεφτά μου στους Αυστριακούς. Έμαθα ότι παίζει και μια ελληνική. Φεύγω άμεσα αυστριακοί θα πάω αλλού. Κι εσείς συνεχίστε έτσι και σύντομα θα χετε τη τύχη της Aldi.

    Ρε ούστ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε και εργαζόμενε των ορυχείων, η ελλάδα είναι ένα κράτος που ο αέρας και ο ήλιος είναι παρών όλο το 24ωρο, το κάθε ένα με την σειρά του, θα έπρεπε λοιπόν όλα τα βουνα να έχουν ανεμογενήτριες και όλα τα λαγκάδια φωτοβολταικά συστήματα εδώ και 20 χρόνια και ξέρεις γιατί δεν έχουν, διότι κάποιοι φρόντισαν επιμελώς να φρενάρουν αυτά τα έργα με ένα και μόνο σκοπό, να μην χάσει η ΔΕΗ το ρόλο του μονοπωλείου.

    Βέβαια δεν τους ένοιαξε, οτι ο έλληνας φορολογούμενος όλα αυτά τα χρόνια, ζεί μόνιμα με τον ένα και μοναδικό εφιάλτη, το τι ποσό θα γράφει ο λογαριασμός, όταν ανοίξει τον φάκελο της ΔΕΗ.

    Σαφώς και η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα όπως λές, εμείς όμως οι πολίτες τι εισπράτουμε απο αυτά τα κέρδη, άσε θα σου πω εγώ, αυξήσεις, αυξήσεις, και αυξήσεις επί των τιμολογίων ενοείτε.

    Και κάτι τελευταίο που πολύ το αγνοούν, ξέρεις απο τι προέρχονται τα περισότερα κέρδη του εν λόγω καταστήματος, μα φυσικά απο τα τέλη που πληρώνουμε επάνω στον λογαριασμό, δηλαδή πουλάς δεν πουλάς ρεύμα εγώ πληρώνω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
    (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ) ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ;

    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ – ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑ;
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΥΧΕΙΩΝ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Απο που πέρνετε το 1,1 δις ευρώ απο την εξαγωγή ρεύματος που κάνετε, η απο τις βιομηχανίες που δεν πληρώνουν, άστο θα σου πω εγώ, απο τους ηλίθιους και ανήμπορους έλληνες πολίτες που δεν έχουν άλλη δυνατότητα επιλογής και αντίδρασης.

    Το τι μισθούς πέρνετε το ξέρω καλύτερα απο όλους, ο κατώτερος αρχίζει απο 2,500 ευρώ το μήνα χώρια τα υπόλοιπα καλούδια, εκτός των εποχιακών που είναι απο τα 1,200 χώρια τα έξτρα.

    και όλα αυτά στις δικές μας αδύναμες πλάτες, δώσε μου το δικαίωμα να πάρω από αλλού ρεύμα και κράτα την κερδοφόρα ΔΕΗ σου.

    Το ότι έχω ιδιωτικό πάροχο τηλεφωνίας σημένει ότι έκλεισα τον ΟΤΕ, όχι, σημένει όμως ότι, μου δόθηκε η ευκαιρεία να επιλέξω και να πληρώνω το 1/3 απο αυτό που ζητάει ο ΟΤΕ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΕΗ 2010: ΚΕΡΔΗ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
    ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ;
    ΔΕΗ:Η ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
    11: 52ΠΜ: ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΜΑΣ!
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Και πού ξέρεις ρε 11:52 τι μισθούς παίρνουμε; Από τα παραμύθια του MEGA; Δούλευα σε ιδιώτη 5 χρόνια και πήγα στη ΔΕΗ με λιγότερα λεφτά για να μη έχω το άγχος του ιδιωτικού τομέα. Μπήκα με ΑΣΕΠ, για να μην πεις την πατάτα ότι με "βάλανε" αυτοί που τα σκατώσανε.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ενώ το να βρισκόμαστε στην δύνη του δράκου που λέγετε ΔΕΗ είναι καλύτερα, πληρώνωντας ο κάθε έλληνας απο το ιστέρημα του τεράστια ποσά, για να έχουν να πέρνουν οι κύριοι της εν λόγω ΔΕΚΟ, μισθούς που τεριάζουν σε εργαζόμενους στο διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΛΙΓΝΙΤΗ:
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ, ΘΑ ΧΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.
    Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *