Η Αλ. Παπαρήγα μίλησε στη “Δωδώνη” ανεβασμένη σε παλαιό φορτηγό!

Κατήγγειλε την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας…


H Aλ. Παπαρήγα, που έκανε διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, επισκέφτηκε και τη γαλακτοβιομηχανία “Δωδώνη”, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους της, που αντιτίθενται στην πώλησή της. Eπειδή δεν υπήρχε ειδική εξέδρα, ανέβηκε πάνω
σ’ ένα παλαιό φορτηγό, που ήταν παρκαρισμένο έξω από τα ψυγεία της εταιρίας. Και με ντουντούκες αφημένες κάτω, απευθύνθηκε στους εργαζόμενους καταγγέλλοντας την….
πώληση της γαλακτοβιομηχανίας. Όπως σημείωσε, ουσιαστικά αν πραγματοποιηθεί αυτή η πώληση παραδίδεται η Δωδώνη στο καρτέλ των μονοπωλίων του γάλακτος, που τη θεωρεί φιλέτο. Κατά το ΚΚΕ, η εξέλιξη αυτή, όπως και η συνολικότερη συρρίκνωση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, είναι αποτέλεσμα της κοινής αγροτικής πολιτικής που την υποστήριξαν και οι διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων.Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε τη θέση του Κόμματος ότι η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης που θα παράγουν, όχι για το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *