Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την κρίση απέδωσε ο Φωτ. Κουβέλης


Πανηγυρικό χαρακτήρα έλαβε η πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα «κοινής πορείας στους προοδευτικούς συμπολίτες μας, δημοκράτες, σοσιαλιστές που πίστεψαν ίσως σε λόγια μεγάλα για να απογοητευθούν μετά. Που βλέπουν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Που προσδοκούν μια σύγχρονη σοσιαλιστική, δημοκρατική πορεία για τη χώρα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του …..

ξενοδοχείου Ιmperial και χαρακτηρίστηκε από την παρουσία του ιστορικού ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου. Άλλωστε λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Κύρκος είχε εκφράσει τη στήριξή του στο νέο κόμμα, όπως έκανε και ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ο επικεφαλής του νεοϊδρυθέντος κόμματος υποστήριξε ότι η χώρα έχει ανάγκη από δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά καλείται να καλύψει το κενό που υπάρχει στο χώρο της σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς.

Η ομιλία του Φ. Κουβέλη είχε έντονα τα στοιχεία της κριτικής στην πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ σφόδρα επικρατικός ήταν ο κ. Κουβέλης απέναντι στο μνημόνιο και στις αλλαγές που προωθούνται στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Επί της ουσίας ο κ. Κουβέλης είπε ότι τα δυο κόμματα είναι οι βασικοί υπεύθυνοι “που οδήγησαν τη χώρα να υποστεί εκβιασμούς και εξευτελισμούς, στα μέτρα του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ, στην ύφεση, την απογοήτευση”, λέγοντας ότι τώρα προσπαθούν να μεταμφιεστούν”.

Χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης άσκησε εμμέσως κριτική στο πρώην κόμμα του, αναφέροντας ότι τη διέξοδο από την κρίση δεν την ανοίγουν οι πολλές φραστικές καταγγελίες, καθώς και ότι ο αριστερισμός δεν δίνει λύση και αν κυριαρχήσει επιταχύνει τα αδιέξοδα.

Πρόσθεσε ότι “η δική μας θέση είναι δεμένη με την παράδοση της ελληνικής αριστεράς, της πατριωτικής στάσης ευθύνης όταν η χώρα και η κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλους κινδύνους”, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα που ηγείται δεν επενδύει στην κατάρρευση της χώρας και ότι το συμφέρον της χώρας, της κοινωνίας είναι πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Πέραν από τον Λ. Κύρκο, στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νότης Μαυρουδής, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, η Νίτσα Λουλέ, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Μιχάλης Σαμπατακάκης, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, η Άννα Φιλίνη, ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, ο Κώστας Παττακός, ο Σταύρος Κόντος κ.α.

www.enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *