Καταγγέλουν επίθεση του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού

Για επίθεση με τέσσερις πυραύλους από αεροσκάφη του ΟΗΕ κατά στρατιωτικής βάσης του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο στην Αμπιτζάν έκαναν λόγο αυτόπτες μάρτυρες ενώ ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξουσιοδότησε τα γαλλικά στρατεύματα στην πρώην γαλλική αποικία να……
συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του ΟΗΕ, κατόπιν αιτήματος του διεθνούς οργανισμού, όπως ο ίδιος ανέφερε.

«Είδαμε δύο αεροσκάφη UNOCI (της αποστολής του ΟΗΕ στην Ακτή του Ελεφαντοστού) τύπου ΜΙ-24 να πλήττουν με πυραύλους τη στρατιωτική βάση Ακουέδο. Έγινε μια μεγάλη έκρηξη και μπορούμε ακόμη να δούμε τον καπνό», είπε ένας από τους μάρτυρες. Η Αμπιτζάν είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού.

Πάντως, νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε απειλήσει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις στις δυνάμεις του Γκμπαγκμπό, ύστερα από το θάνατο 11 στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από πυρά των στρατιωτών του απερχόμενου προέδρου.

Στο μεταξύ οι δυνάμεις του διεθνώς αναγνωρισμένου νικητή των προεδρικών εκλογών Αλασάν Ουαταρά, ξεκίνησαν από σήμερα την τελική επίθεση κατά των θυλάκων της οικονομικής πρωτεύουσας, Αμπιτζάν, όπου ακόμα υπερτερούν οι δυνάμεις του Γκμπαγκμπό.

Εκπρόσωπος του Ουαταρά τόνισε ότι οι συνοικίες Κοκοντί, όπου βρίσκεται η προεδρική κατοικία, και Πλατό, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο θα είναι οι πρώτοι «στόχοι» αυτής της τελικής επίθεσης.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *