Ρύθμιση-πακέτο για αυθαίρετα και καταπατημένα

Ρύθμιση-πακέτο για αυθαίρετα και καταπατημένα φαίνεται ότι αναζητά το υπουργείο Οικονομικών ώστε να οδηγήσει στα κρατικά ταμεία τους ιδιοκτήτες ενός εκατομμυρίου αυθαιρέτων, αλλά και εκείνους που έχουν καταπατήσει από τριάμισι ως πέντε εκατομμύρια στρέμματα.
Με οδηγό και εδώ τους ημιυπαίθριους, νόμιμο τίτλο θα μπορέσουν να αποκτήσουν οι ιδιοκτήτες καταπατημένων με χαμηλό τίμημα με βάση την αντικειμενική, το οποίο θα υπολογίζεται με…..
βάση την χρήση αλλά και τα χρόνια που έχουν περάσει απ’ την καταπάτηση της έκτασης, ενώ και εδώ θα υπάρχουν μειώσεις για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Όπως και στην περίπτωση των αυθαιρέτων η ρύθμιση αναμένεται για μετά το Πάσχα, στα καταπατημένα όμως θα πηγαίνει ως και έναν αιώνα πίσω! Βέβαια όσοι έχουν ακίνητα πριν το 1945 ή πριν το 1925 θα έχουν επιπλέον εκπτώσεις από 15 ως και 35% ανάλογα με την παλαιότητα (15%-20% για καταπατημένα προ του 1945 και 25%-35% για καταπατημένα προ του 1925 ). Για να… πεισθούν μάλιστα οι ιδιοκτήτες καταπατημένων να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πάνε… ταμείο θα προβλέπεται και δικαίωμα σε οποιονδήποτε άλλο να διεκδικήσει την έκταση μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Για τα περίπου 1.000.000 αυθαίρετα εκτός των μειωμένων προστίμων για όλους και την εξόφλησή τους με μικρή προκαταβολή και σε δόσεις φαίνεται ότι η μείωση θα είναι πιο γενναία για όσους ήδη έχουν βεβαιωμένα πρόστιμα ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων.

Η έκπτωση θα φτάσει ως και το 50%, το νέο πρόστιμο θα είναι περίπου στο 30% της αντικειμενικής, ενώ θα μειωθεί δραστικά και το ετήσιο πρόστιμο συντήρησης. Όταν μάλιστα γίνεται λόγος για πρώτη κατοικία ή σε περιπτώσεις πολυτέκνων το ποσό θα πέφτει ως και στο 20% της αντικειμενικής αξίας.

Πολλοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι μόνο όσοι έχουν βεβαιωμένα πρόστιμα ή είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση Τρίτση μπορούν να υπαχθούν και στην καινούργια.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αντιδρά θυμίζοντας πως νομιμοποίηση αυθαιρέτων δεν επιτρέπεται και έτσι το Οικονομικών αναζητά τη φόρμουλα που θα εξασφαλίζει τους ιδιοκτήτες για μεγάλο χρονικό διάστημα με αντίτιμο όχι τόσο δυσβάσταχτο όσο το σημερινό.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο κοσμάκης ξύπνησε και δεν πιστεύει κανέναν από ατούς που διαχειρίζονται την ελλαδιτσα μας. Δεν πρόκειται να δηλώσει κανένας τίποτα. Ότι δηλώσαμε, δηλώσαμε. ΤΕΛΟΣ. Ψάξτε άλλα παραμύθια να μας σερβίρετε.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΣΤΑΛΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974???? ΕΔΩ ΠΑΣ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ , 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ???????? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ Τ Ι Π Ο Τ Α?????????

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τι τακτική είναι αυτή, να νομιμοποιούνται κάθε τόσο οι παρανομίες; Το ηθικό δίδαγμα είναι κάνε ότι θες, κλέψε όσο θες, καταπάτησε ότι θες και μετά αγοράζεις συγχωροχάρτι! Με αυτές τις πρακτικές οι έντιμοι θα μένουν πάντα φτωχοί και πάντα θα ωφελούνται τα λαμόγια. Καλά λέει ο παππούς μου, αν πας με το σταυρό στο χέρι σ' αυτή τη χώρα το μόνο που κερδίζεις είναι μούντζες.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ποιός μαλάκας θα εμπιστευθεί αυτό τον κλέφτη Κράτος;;;; Αυτοί οι αλήτες Μνημονιακοί και μή, μόλις δηλωθούν τα αυθαίρετα θα βρούν να κολλήσουν πάνω τους ένα σωρό πουστοφόρους!!!Άσε πού πιστεύω ότι θα γίνει το ιδιο, πού γινεται με τις περαιώσεις!! Καθε λίγο και λιγάκι θα ζητούν να τα ξανανομοιμοποιήσουν για τελική φορά η οποία δεν θα είναι τελική!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΑΦΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ..

    ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΕΑΣ ΤΣΑΜΠΑ..

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ …

    ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ ..

    ΕΛΠΙΖΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΝ..

    ΠΡΟΔΩΤΗ..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Rithmisi gia ta aythereta, Rithmisi gia tous Lathro, Ritmisi gia tous ypourgous, Rithmisi rithmisi

    Giaolous osous Aytheretoun . E!!Na aytheretisoume kai emeis kai etsi i allios tha Rythmisti kai i dikia mas Aytheresia
    Xaxxaaxaxaxaxaxa. GELOIOI.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Να τι είναι ο Ελληνικός λαός που δημιούργησε, έθρεψε και στηρίζει αυτούς τους πολιτικούς και το διεφθαρμένο σύστημα :
    Ραγιάδες, κατά συνείδηση υπόδουλοι, με σοβαρό έλλειμμα παιδείας, δουλοπρεπείς και καθυστερημένοι. Τους αξίζει χειρότερη τύχη.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *