Οικονομική ανοησία το φορολογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης

Άνθρακες θα αποδειχθεί τελικά ο θησαυρός των φοροελαφρύνσεων, οι οποίες εξαγγέλθηκαν μετά το δυσμενές, για την Κυβέρνηση, εκλογικό αποτέλεσμα και οι οποίες είναι αμφίβολο ότι θα υλοποιηθούν, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του SKY, ο Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «οικονομική ανοησία», όλο αυτό το…
πλέγμα φορολογικών επιβαρύνσεων, που έχουν επιβληθεί, τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν έχουν εισρεύσει έσοδα στα Ταμεία του Κράτους, που ήταν το ζητούμενο.
Αντίθετα υπήρξε σημαντική απώλεια για τον Κρατικό κορβανά, λόγω της βαθιάς οικονομικής ύφεσης και της έλλειψης ουσιαστικών κινήτρων, που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία. Ο Επικεφαλής της ΟΚΕ εξήγησε ότι με τον τρόπο αυτό έχει νεκρώσει η αγορά, ενώ για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, έστω και την ύστατη στιγμή οι πολιτικοί υπόσχονται και πάλι ότι θα κάνουν φοροελαφρύνσεις, τις οποίες έπρεπε, σε ανύποπτο χρόνο και λόγω της κρίσης, να τις έχουν εφαρμόσει.
Και οι δύο παρουσιαστές, τόσο ο Γιώργος Αυτιάς, όσο και η Μάγδα Τσέγκου αναφέρθηκαν με κολακευτικά σχόλια, στις επισημάνσεις του Β… Αναστασόπουλου, έχοντας, μεταξύ τους, τον εξής διάλογο:
Γιώργος Αυτιάς: «Τι ωραία που μιλάει αυτός ο άνθρωπος».
Μάγδα Τσέγκου: «Κε Αναστασόπουλε, θαυμάζουμε την ευπρέπεια του λόγου σας, την ευγένειά σας, δεν σας κρύβω, έγραψα στο χαρτί στον Γιώργο, τι ωραία που τα λέει, τόσο απλά που τα λέει, μέσα σε δέκα πέντε δευτερόλεπτα….».
Γιώργος Αυτιάς: «Δηλαδή, άκου να δεις τι είπε, ούτε ο Γκαλμπρέηθ, δεν τα έλεγε έτσι, που μίλησε με τον κο Τσίπρα, τι λέει ο άνθρωπος αυτός, πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία, με δύο τρόπους, φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξη, ώστε τα δύο αυτά να συμπλεύσουν και παράλληλα αύξηση των εσόδων του κράτους».
Μάγδα Τσέγκου: «Διαφωνείτε αγαπητοί καλεσμένοι; καταπληκτικό, πάρα πολύ καλός, μπράβο».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *