Σήμερα Ο εξευτελισμος του Ελληνικού ονόματος συνιστά κρίση πραγματική.


Γράφει ο Chris S.

Μετά το 1981 καταργηθηκε κάθε αξιοκρατικη αρχη. Κατέστη αυτονόητο ότι όλα επιτρέπονται πως δεν υπάρχει έλεγχος για τίποτα με ταυτόχρονη καταλήστευση του δημόσιου χρήματος.Οι επόμενες κυβερνήσεις, μέχρι τις πρόσφατες θλιβερές και ανατριχιαστικά ανίκανες, αυτά δεν τα έθιξαν κάν. Αντιθέτως συνετελέσθη ένα…….
μεγάλο φαγοπότι οργιαστικής εκτάσεως.

Υπάρχει μια λογική πρόταση:

Οι δημιουργοί της κρίσης δεν μπορούν να μας σώσουν απ’την κρίση. Αυτό είναι στοιχειώδης λογική. Π.χ μια ομάδα εμπόρων ναρκωτικών δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα των ναρκωτικών. Μια ομάδα χούλιγκαν δε μπορερί να λύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα. Οι άνθρωποι που εγκλημάτισαν επι δεκαετίες , μετέτρεψαν το κράτος σε κομματικό φέουδο και κατέκλεψαν τον κρατικό κορβανά δε μπορούν να διαχειριστούν την κρίση.

Σήμερα η κομματική κουζίνα φορολογεί το μισθό και τη σύνταξη. Δε νομίζω ότι αυτά τα ποσά κυκλοφορούν προκλητικά στην αγορά. Πρόκληση αποτελεί το έγκλημα της λήψης των κομματικών επιχορηγήσεων από το κράτος προκαταβολικά ως το 2016!

Τι μπορεί ναγίνει:

1)Το άθλιο πολιτικό παλκοσένικο έχει καταρεύσει, η οικονομία έχει καταρεύσει η κοινωνία έχει διαλυθεί. Αν συμφωνήσουμε ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να είναι και διαχειριστές της κρίσης πρέπει να καταλήξουμε στη βεβαιότητα ότι διαχειριστές πρέπει να γίνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το διεφθαρμενο σάπιο ανίκανο και χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα παράγωγα της κομματικής καμαρίλας που ψηφήζουμε είναι να μας αδειάσουν τη γωνιά και να γίνει επιστράτευση προσωπικοτήτων και όχι να συζητάμε πως θα πάρουμε και άλλα δάνεια. Αυτό μπορεί να γίνει με πρωτοβουλία του μόνου θεσμού που έχει απομείνει: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να προτείνει αναθεώρηση του συντάγματος. Aλλά να μην το κατασκευάσουν τα κόμματα όπως το σύνταγμα της κομματοκρατίας του 85. Αλλά αμερόληπτοι συνταγματολόγοι.

2)Σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδέχεται η διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Το εν υπνώσει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ είναι υποχρεωμένο να εξαφανίσει τις κομματικές μαφίες από τον πολιτικό χάρτη με αποδοκιμαστική ψήφο. Να μην υπάρχει ούτε ένας κάτω από κομματικό μπαλκόνι. Εννοώντας, εκλογικό σώμα, αυτό που εν έτοι 2010 εξακολουθεί να κινείται με τη ‘’λογική’’ του… ποιος είναι νέο δημοκράτρης και ποιος πασοκος…

Αλλιώς τελειώσαμε…

By Chris S.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *