ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΗΣ

Στο Σύνταγμα της Ελλάδος, στο πρώτο μέρος, τμήμα Β, άρθρο 3, αναφέρεται επακριβώς για τις σχέσεις της πολιτείας και της Εκκλησίας:

“Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού. H Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη….
Mεγάλη Eκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Xάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ΄ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928”.

Τις ημέρες αυτές, όπως κάθε χρόνο, ο Ελληνικός λαός βιώνει όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, το Θείο δράμα της Σταυρώσεως του Ιησού και προσμένει την νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου όπου θα συντελεσθεί η Ανάσταση Του εκ νεκρών, σηματοδοτώντας την ελπίδα και την προσμονή για καλύτερες ημέρες.

Όλοι οι Χριστιανικοί Ναοί κατακλύζονται από πλήθος κόσμου που καρτερικά και ευλαβικά περιμένουν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Κυρίου και τον Επιτάφιο Του, που κατά την περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή τον ακολουθούν χιλιάδες πιστοί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στην πρώτη Ανάσταση, σε όλους τους Ναούς, από νωρίς το πρωί και ακόμη μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συρρέουν πλήθη Ελλήνων προκειμένου να Μεταλάβουν του Σώματος και Αίματος Χριστού.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όλοι οι Χριστιανοί φοράνε «τα καλά τους», τα παιδιά παίρνουν τις λαμπάδες τους, δώρο από τους νονούς τους και προσέρχονται στις Εκκλησίες για να γιορτάσουν την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Ανάσταση του Κυρίου Χριστού.

Στο «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» όλα τα μέλη της οικογένειας αλληλοασπάζονται και ανταλλάσουν ευχές:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο Ελεύθερη θρησκεία που δεν εξαναγκάζει, αντίθετα με άλλες θρησκείες, κανένα να την ασπασθεί με το ζόρι. Άλλωστε ο ίδιος, ο Ιησούς Χριστός, είπε:

«όστις θέλει οπίσω μου ελθείν».
Είναι λοιπόν αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ασπάζεται την όποια θρησκεία ή να δηλώνει πως είναι άθεος.

Αυτό το δικαίωμα το έχει ΜΟΝΟ για το άτομό του.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλλει στους άλλους την δική του επιθυμία, που είναι απ΄όλους σεβαστή, όταν μάλιστα είναι αυτός εκλεγμένος άρχοντας μιας πόλεως και μάλιστα της Πρωτεύουσας αυτής της χώρας.

Με πιο δικαίωμα λοιπόν κε Καμίνη, Δήμαρχε των Αθηνών, απαγορεύσατε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» να φθάσει στους κατοίκους της πόλεως το Θείο δράμα και το μήνυμα της Αναστάσεως;

Με πιο δικαίωμα προτρέψατε-απαγορεύσατε από τους δημοσιογράφους του εν λόγω ραδιοφωνικού σταθμού να ανταλλάσουν ευχές με τους ακροατές, όπως το «Καλή Ανάσταση»;

Με πιο ηθικό δικαίωμα εκδώσατε εορταστικές κάρτες που αντί να έχουν θέμα των ημερών με το έμβλημα της Χριστιανοσύνης, τον Τίμιο Σταυρό εσείς επιλέξατε ένα άσχετο θέμα που εξέχουσα θέση έχει η ημισέληνος.

Είναι το λιγότερο προκλητική αυτή η γενικότερη στάση σας, κε Δήμαρχε των Αθηνών.
Ο λαός της Αθήνας σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην Πρωτεύουσα που έχει καταληφθεί από τους λαθρομετανάστες και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς ελεύθερα και με ασφάλεια στο Κέντρο της μετά την δύση του ηλίου.

Σας ψήφισε για να καταπολεμήσετε την χρήση ηρωίνης που κάνουν δεκάδες νέοι και νέες, μέρα μεσημέρι στην Πλατεία Ομονοίας και στους πέριξ αυτής δρόμους.

Σας ψήφισε για να μπορέσετε να τιθασεύσετε το φαινόμενο των αλληλοσκοτωμών αλλόθρησκων γύρω από το Δημαρχείο της πόλεως.

Σας ψήφισε για να πατάξετε το παραεμπόριο της πόλεως που μαραζώνει και οδηγεί σε λουκέτο τα καταστήματα εντίμων Ελλήνων πολιτών που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο Ελληνικό δημόσιο και δίνουν την δυνατότητα να ζουν μαζί με αυτούς και κάποιες ακόμη οικογένειες εργαζομένων στα καταστήματά τους.

Σας ψήφισε για να βάλλετε τάξη στην αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που προκλητικά αφήνετε σκόπιμα κατά καιρούς να πνίγουν με την δυσοσμία τους την πόλη.

Δεν σας ψήφισε κε Καμίνη, για να ανατρέψετε, εκμεταλλευόμενος την θέση του Δημάρχου της πόλεως, την κρατούσα θρησκεία της χώρας επειδή εσείς δεν πιστεύετε σ΄αυτή.

Η προκλητική σας συμπεριφορά και δραστηριότητα, ξεπέρασε τα εσκαμμένα.

Περιορισθείτε στα δικαιώματά σας και στις υποχρεώσεις σας !!!

Σεβασθείτε, έστω και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ που δώσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Δήμαρχος των Αθηναίων !!!

Και στα καθήκοντά σας δεν είναι βεβαίως, ο διωγμός του Χριστιανισμού !!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
[email protected]

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΟΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΑΞΑΝ

  Reply
 2. Ανώνυμος

  πακιστανοι τον ψηφισαν και μας κουνιεται κιολας… οι ελληνες θελανε να κανουν αποχη…ωραια διαμαρτυρια..ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ!!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΤΕ..ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

  Reply
 3. ΕΛΛΗ

  ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΗΔΙΑ, ΑΠΕΧΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.ΑΡΑΓΕ, ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΗΚΟΟΣ;

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΝΑ ΣΕΒΕΣΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΑΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ – ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΕΩΣ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΣΤΕ ΦΑΤΕ ΣΚΑΣΤΕ ΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟ 12% ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 88%.
  ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλλει στους άλλους την δική του επιθυμία, που είναι απ΄όλους σεβαστή, όταν μάλιστα είναι αυτός εκλεγμένος άρχοντας μιας πόλεως και μάλιστα της Πρωτεύουσας αυτής της χώρας.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΜΙΝΗ, ΔΗΛ. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

  Reply
 9. Ανώνυμος

  Ελπίζω όσοι διαμαρτύρονται για τον Καμίνη να πήγαν τουλάχιστον να ψηφίσουν στις εκλογές…..
  Και αυτό γιατί ο κ.Καμίνης εξελέγη με το 12% του εκλογικού σώματος (λόγω της μεγάλης αποχής). Την επόμενη φορά σκεφτείτε το και πηγαίνετε να ψηφίσετε γιατί μετά δεν θα φταίει ο κάθε πολιτικός ή Δήμαρχος που θα μας κατσικωθεί και θα κάνει τα δικά του!

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΟΧΙ?
  ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΑΝΩΤΕΡΩ.ΕΚΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΟΥΓΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ.ΒΛΕΠΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ.
  ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΔΙΚΟΝΤΑΣ.
  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ.
  ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΙΧΑΒΟΥΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΟΥΖΕΣ.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΠΑΡΑΦΡΩΝ ΝΕΟΠΟΥΣΤΕΛΛΗΝΑ.

  Reply
 11. Ανώνυμος

  Καλά να πάθετε κουτάβια Αθηναίοι.
  Με αυτόν που ψηφίσατε,θα δείτε ακόμη χειρότερα πράγματα.

  Reply
 12. Ανώνυμος

  ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ. ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΟΛΗ. ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *