Ντόρα Μπακογιάννη: Όχι άλλες προσβολές

Νέο μήνυμα στις εκείνες τις φωνές στη Γερμανία που προσβάλλουν την Ελλάδα στέλνει η Ντόρα Μπακογιάννη με συνεντεύξεις που παραχώρησε σε δύο γερμανικές εφημερίδες.
Με τίτλο «Οι Έλληνες νιώθουν ταπεινωμένοι» η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ξεκαθαρίζει μιλώντας στην Frankfurter Rundschau και Berliner Zeitung ότι δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί ως αναξιόπιστο έναν ολόκληρο λαό παρόλο που……
συμφωνεί με την κριτική πως η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στο μεσοδιάστημα οι Έλληνες έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει υποχρεώσεις που είναι πολύ πιο αυστηρές σε σχέση με ό,τι ζητήθηκε από οποιαδήποτε άλλη χώρα μετά τον πόλεμο την ώρα που η χώρα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά σε ύφεση, ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι και ο κατώτατος μισθός μειώθηκε στα 480 ευρώ.

Μάλιστα με αυστηρό τόνο απάντησε στις γνωστές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ένας ξένος πολιτικός δεν επιτρέπεται να υπαγορεύει στο λαό και στα κόμματα μιας άλλης χώρας πότε θα γίνουν εκλογές. Εμείς είμαστε μια δημοκρατική χώρα η οποία μόνη της θα αποφασίσει πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ίσως ο ίδιος να είχε καλή πρόθεση, τέτοιες δηλώσεις όμως εκλαμβάνονται από τους Έλληνες ως υποτιμητικές», δήλωσε επισημαίνοντας πως τώρα οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν το πρόγραμμα διάσωσης περιμένουν υποστήριξη από την Ευρώπη και όχι προσβολές.

Παράλληλα η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι όσοι βοηθούν τώρα την Ελλάδα δεν ρίχνουν τα λεφτά τους σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

«Η Ελλάδα έχει δυναμικό. Η ναυτιλία μας είναι ισχυρή. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, στη φαρμακοβιομηχανία και σε πολλούς άλλους τομείς. Πέραν του προγράμματος διάσωσης χρειαζόμαστε όμως και ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ ώστε με τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων να ενισχύσουμε την ανάπτυξη», σημείωσε.

http://www.briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *